Kullanıcı Adı: Şifre: - Şifrenizi mi Unuttunuz?
Raptor Riders'a Henüz Üye Değil misiniz? Lütfen Kayıt Olun!

Sayfa 1 Toplam 3 Sayfadan 123 SonuncuSonuncu
Toplam 30 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 10 arasi kadar sonuc gösteriliyor

Jdjdj
    Öğrenci
     Yok
     Gg
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    1

Tanışma ve Bir Kaç Soru

Merhabalar adim onur 18 yasindayim yeni uye oldum.
    Hem tanismak hemde bazi sorular sormak istedim.
    Bende baya bi motor sevdasi var tabiki cruiser tarzı bunun icinde bütcemden dolayi regal raptor 150 klasik almayi dusunuyorum ve bazi merak ettiklerim var.
    1) 18 e girer girmez araba ehliyetimi aldim ama ustune a2 ehliyeti nasil alicam tam bilmiyorum.
    2)Baslangic oldugu icin sifir almak pek mantikli gelmiyor biraz arastirdim heleki 150 lik motor icin ama ikinci elde motor tecrubem olmadigi icin motordan pek anlamiyorum bu yuzden onerilerinizi almak istedim.
    3)1500 tl civari ekipman butcesi ayirdim kask mont ve eldiven digerlirinide zamanla tamamlarim diye dusunuyorum.Sizce dogrumu ?

Yardim ederseniz çok sevinirim simdiden tesekkurler.
    acryvz (30.November.2016) Bunu beğendi.

Uğur Güler
    ULAŞIM
     Yamaha XVS 1300A MIDNIGHTSTAR
     İstanbul Bağcılar (Avrupa Yakası)
    Beğenmiş
    9,015
    Beğenilmiş
    2,222
    Alıntı onurdurel Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Merhabalar adim onur 18 yasindayim yeni uye oldum.
    Hem tanismak hemde bazi sorular sormak istedim.
    Bende baya bi motor sevdasi var tabiki cruiser tarzı bunun icinde bütcemden dolayi regal raptor 150 klasik almayi dusunuyorum ve bazi merak ettiklerim var.
    1) 18 e girer girmez araba ehliyetimi aldim ama ustune a2 ehliyeti nasil alicam tam bilmiyorum.
    2)Baslangic oldugu icin sifir almak pek mantikli gelmiyor biraz arastirdim heleki 150 lik motor icin ama ikinci elde motor tecrubem olmadigi icin motordan pek anlamiyorum bu yuzden onerilerinizi almak istedim.
    3)1500 tl civari ekipman butcesi ayirdim kask mont ve eldiven digerlirinide zamanla tamamlarim diye dusunuyorum.Sizce dogrumu ?

Yardim ederseniz çok sevinirim simdiden tesekkurler.
    Onur aramıza hoşgeldin. B den sonra a2 için kursa başvuru yapıyosun. Bildiğim kadarıyla sadece direksiyon sınavına giriyosun.
    İkinci el alman mantıklı tabi. Öncelikle düşük kilometreli motorlara bak. Ve yakınlarında bir motorsiklet ustası bul tanış. Alacağın motoru göster. Anlamıyosan bir ustaya göstermeden alma derim yada yakınlarından motorsikletten anlayan birinden yardım iste.
    1500 tl ekipman için güzel bir bütçe. İşini görecektir. İnşallah gönlündeki makinaya bian önce kavuşursun. Ehliywtini almadan ve ekipmansız asla sürme. Sürmek var sürünmek var

Göksel Özünver
    Satış
     Regal Raptor DD 350 E-6
     İzmir - Bornova
    Beğenmiş
    473
    Beğenilmiş
    352
    Onur kardeşim öncelikle aramıza hoş geldin. Öncelikle 150'lik bir motor başlangıç için gayet ideal.

1- ehliyet konusunda çok fazla değişiklikler oldu, o yüzden yanlış bilgi vermeyeyim. diğer kardeşlerimiz doğru bilgi verirler sana.

2- eğer ki temiz, hor kullanılmamış, bakımlı bir motor bulabilirsen ikinci almanı tavsiye ederim. tabi mutlaka ama mutlaka almadan önce bir ustaya göstermende fayda var. bu iş biraz da bütçe ve zevk işi, bütçen vardır gider parayı basar sıfırını alırsın. ancak benim bütçem bile olsa başlangıçta sıfır motor almazdım, almadım da zaten.

3- ekipman işi dipsiz bir kuyu gibidir. bu da tamamen bütçenle alakalı. 1500 tl'nin 4 katını bir kaska yatırabileceğin gibi 1/10'unu da yatırabilirsin. ancak sertifikalı, ortalama ekipmanlara sahip olmak istiyorsan 1500 tl uygun bir bütçe. kask, korumalı mont, eldiven, dizlik ve bot mutlaka kullanman gereken ekipmanlar. yine bunları da almadan önce iyice araştırmanı tavsiye ederim. forumda arama yaparsan da gayet dolu bilgilerle karşılaşırsın.

dipnot: izmir'den bir kardeşimiz 150 classic makinesini satmayı düşünüyor, gayet temiz ve güzel bir motor. mesafe sorun değil, bir şekilde götürür getiririm dersen bir değerlendirmeni tavsiye ederim.
    Tugay GüreÅŸen (30.November.2016) Bunu beğendi.

Jdjdj
    Öğrenci
     Yok
     Gg
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    1
    Suan b ehliyetim var ve ustunde m1 diye bise var tam emin degilim suab motorda kullanabiliyormusum fakat 100cc ye kadar felan dediler bazilari farkli diyor tam anlayamadim bunu sormus oluyum ve suan a2 ehliyeti daha almadim ve uzun yol yapamam sanirim motorla ve suan kirsehirdeyim izmir cok uzak bana ankara kayseri aksaray gibi yakin iller olsa olabilirdide izmir baya uzak tesekkurler genede

Mehmet İşci
    Veteriner Hekim Öğrencisi
     Regal Raptor DD250 E-9 Klasik
     İstanbul - Avcılar (Avrupa Yakası)
    Beğenmiş
    62
    Beğenilmiş
    323
    Hoşgeldin aramıza. Elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışayım. B tipi ehliyetin varsa yazılı sınava girmeden sadece direksiyon sınavını geçerek motor ehliyetini alabiliyorsun. Ehliyetin yenilenmesi ve vergisi için de kurs ücretindena yrı bir miktar daha ödeyerek alıyorsun ehliyetini. 2. el alman bence de çok mantıklı. Abilerimizin de dediği gibi kilometresi düşük olması en önemli hususlardan, ama kesinlikle ve ksinlikle anlayan birisine göster.2. el alırken güvenmek biraz zor. Kilometre telini kesenlerden tut da kilometre sayacını değiştirenlere kadar her çeşit insan var. Bunu anlamak için de iyi bir ustaya gösterebilir ve trafik kayıtlarına bakabilirsin motorun. Ha bir de gözden kaçan çok çnemli bir mesele daha var (ki bu gözden kaçabiliyor) sigorta meselesi. Motoru aldın tamam ama sigortasını yaptırmadan binmen imkansız. Sigorta ücretleri de gözardı edilemeyecek kadar fazla olabiliyor. Umarım hayalindeki motora bir an önce kavuşursun

Jdjdj
    Öğrenci
     Yok
     Gg
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    1
    Alıntı bozbirbaykus Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Hoşgeldin aramıza. Elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışayım. B tipi ehliyetin varsa yazılı sınava girmeden sadece direksiyon sınavını geçerek motor ehliyetini alabiliyorsun. Ehliyetin yenilenmesi ve vergisi için de kurs ücretindena yrı bir miktar daha ödeyerek alıyorsun ehliyetini. 2. el alman bence de çok mantıklı. Abilerimizin de dediği gibi kilometresi düşük olması en önemli hususlardan, ama kesinlikle ve ksinlikle anlayan birisine göster.2. el alırken güvenmek biraz zor. Kilometre telini kesenlerden tut da kilometre sayacını değiştirenlere kadar her çeşit insan var. Bunu anlamak için de iyi bir ustaya gösterebilir ve trafik kayıtlarına bakabilirsin motorun. Ha bir de gözden kaçan çok çnemli bir mesele daha var (ki bu gözden kaçabiliyor) sigorta meselesi. Motoru aldın tamam ama sigortasını yaptırmadan binmen imkansız. Sigorta ücretleri de gözardı edilemeyecek kadar fazla olabiliyor. Umarım hayalindeki motora bir an önce kavuşursun
    Ehliyet isi cok ugrastirmiyolar oyleyse benim oldugum ilde regal bulmam cok zor e baska ile gidicem mecbur ama diger illerdede hangi ustaya nasil guvenip gostercem bilmiyorum bu arabalardaki ekspertiz olayi motorlarada yapiyolar mi peki boyle bir imkan var mi ? İns artik katlanicaz mecburen gulu seven dikeninede katlanir

Mehmet İşci
    Veteriner Hekim Öğrencisi
     Regal Raptor DD250 E-9 Klasik
     İstanbul - Avcılar (Avrupa Yakası)
    Beğenmiş
    62
    Beğenilmiş
    323
    Alıntı onurdurel Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Ehliyet isi cok ugrastirmiyolar oyleyse benim oldugum ilde regal bulmam cok zor e baska ile gidicem mecbur ama diger illerdede hangi ustaya nasil guvenip gostercem bilmiyorum bu arabalardaki ekspertiz olayi motorlarada yapiyolar mi peki boyle bir imkan var mi ? İns artik katlanicaz mecburen gulu seven dikeninede katlanir
    İyice araştımanı tavsiye ederim. Bir an önce hayalindeki makineye kavuşman dileğiyle

İlker Akgül - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

İlker Akgül
    Hemşire
     VİRAGO 535
     Antalya
    Beğenmiş
    382
    Beğenilmiş
    144
    Hosgeldin onur yardımsever ailemizden bilgileri aldın forma ve yollarda olman dileğiyle hosgeldin

İlker Akgul Antalya-merkez
    ilker akgül ANTALYA-MERKEZ

HAWX - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

HAWX
    Yok
     DD150E-2
     Antalya-Manavgat
    Beğenmiş
    44
    Beğenilmiş
    17
    Hoşgeldin onur, 150 cc ile başlaman çok güzel, Regal bayisine danışabilirsin 2. El konusunda. Ankarada almıştım bende. Oraya gidecek olursan yardimci olurum, Artık Ankara da yaşamıyor olsam bile bir telefon açarız Forumda iyi keyifler ve en kısa zamanda yollarla buluşman dileğiyle

Uğur Orhon
    Web geliştiricisi, grafik tasarımcısı
     HYOSUNG GV 250
     Antalya
    Beğenmiş
    170
    Beğenilmiş
    220
    Aramıza hoşgeldin Onur. Arkadaşlar zaten gerekenleri yazmışlar. Gönlündeki makineye kavuşman dileğiyle.

LG-D855 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Sayfa 1 Toplam 3 Sayfadan 123 SonuncuSonuncu

Konu Bilgileri

Bu Konuya Gözatan Kullanıcılar

Şu anda 1 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 1 misafir)

Bu Konu için Etiketler