Alıntı Eray Aksoy Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Merhaba Sami Hocam.Aramıza hoşgeldin,sefalar getirdin.Öncelikle Motorun hayırlı olsun.Rabbim kaza bela vermesin inşallah.Tam da Antalya da yeni bir Raptor Riders Teşkilatı kurma çabalarımızın olduğu bir döneme denk geldin.Motosikletimizin bakım ve tamiri konusunda zaman zaman sıkıntı yaşamamız olasıdır.Teşkilat olarak bir çatı altında toplanmamız bu durumlarda özellikle bizlere fayda sağlamaktadır.Birimizin bilmediğini bir diğeri bilebiliyor.Nerede tamir edilir ? Nereden parça bulunur ? Hangi Usta iyi ? Kendimiz nasıl hallederiz ? ... gibi pek çok konuda faydasını görürüz.Toplu sürüş ve geziler de ayrı bir keyif katıp zevkimizi en üst seviyede yaşamamıza olanak sağlıyor.Seni de altta linkini verdiğim başlıkta ki yeni Teşkilatlanmamıza bekleriz.Seni de aramızda görmekten kıvanç ve onur duyarız.

http://www.raptorriders.com.tr/forum...usturalim.html

Karbüratör contası değiştikten sonra sorun olmaz sanırım.Ben o contayı değiştiremem diye düşünüyorum ancak senin el yatkınlığın varsa kendin de değişimini yapabilirsin.Ancak bazı arkadaşlardan contayı tamir etmeye çalıştıklarını ve aynısını tekrar taktıklarını duydum.Bunu kesinlikle tavsiye etmiyorum.Çok ciddi sorunlara yol açması kuvvetle muhtemeldir.

Sinyal kolu ise çok kolay hallolur.Toz toprak,yağmur derken mekanizmanın içi gerçekten kötüleşiyor.Vidaları söküp kapağı açtıktan sonra içindeki hareketli ve yaylı parçaları WD40 ile güzelce temizler ve fırçalarsın.Ardından biraz daha WD40 sürüp tertemiz edersin.İşlem bitince hareketli parçaların arasına kararınca yağ sürüp kapatırsın.Sorun büyük olasılıkla hallolacaktır.Bazen kabloların sıcaklardan gevremesi sonucu içindeki teller de bir yerlerden kopma yapabilir ?
Teskilatiniza katilmayi isterim. Sorunlarimizi ve cozumlerimizj birbirimize anlatiriz.