Kullanıcı Adı: Şifre: - Şifrenizi mi Unuttunuz?
Raptor Riders'a Henüz Üye Değil misiniz? Lütfen Kayıt Olun!

Sayfa 2 Toplam 3 Sayfadan BirinciBirinci 123 SonuncuSonuncu
Toplam 26 adet sonuctan sayfa basi 11 ile 20 arasi kadar sonuc gösteriliyor

erkopaşa - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

erkan dülger
    Öğretmen
     VFR 800X Crossrunner
     Ankara/Gölbaşı
    Beğenmiş
    13,056
    Beğenilmiş
    5,007
    Alıntı Mkarakas Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Güzel bir konu başlığı olmuş herkes uzun uzun yazmış ne kadar uzun olsada okuması çok keyifliydi bende kısa serüvenimi anlatayım

2014 yılında bi film izlemiştim adı Vahşi Domuzlar filmde o dört yakın arkadaş chopper cruiser motorları ile tura çıkıyorlardı o filmde aldım zehri ve içimde bi yerlerde hep bi chopper istiyordum aradan bi kaç yıl geçti,dedem vefat etti,ufak bi miras kaldı büyüklerimize,ben o sıra dedim fırsat bu fırsat, :D aylarca babamın başının etini yedim,motor motor motor her işten geldiğinde chopper motorlar gösteriyordum,sesini dinletiyordum,bu şekilde 4-5 ay darladım,en sonunda biraz ikna olur gibi oldu ve bende annemle ulusa yibaya gittim orda arka sokaklarda motorcular vardı gözüm deli gibi chopper arıyordu ilk mct 250 gördüm üstüne bindim biraz yüksek geldi ve deposu hoşuma gitmedi,tam o klasik görüntü yoktu, başka bi dükkanda bordo bi motor gördüm(Truva TR250) çantalı falan büyük duruyordu dedim aha buldum fiyatını sordum 3bin dediler bütçede ona yetiyordu zaten hemen aldık o motoru ama ben daha motor sürmeyi bilmiyorum,bırak sürmeyi motora dair hiçbirşey bilmiyorum gaz debriyaj vb vb.. Çekici ile getirdiler motoru kapıya koydum araştırdım videolar izledim sonra gittim motorun başına ayaklığından kaldırmaya gücüm bile yetmedi moralim bozuldu dedim ben bunu süremem ilana koydum geri ama satmadım hırs ettim mahallede okul bahçesinde derken öğrendim ama motoru sürerken durmuyordum hiç çünkü durunca geri kaldıramıyordum stop ettiriyordum :D 4-5 ay bindim sonra bir akşam arkadaşımla gezerken polis çevirdi ehliyet yok yaş tutmuyor 4 saaat yalvardım :D ceza yazmadılar bu olay sonrası sattım motoru sene 2017
    Okul bitti işe girdim çalıştım içimde hala chopper hasreti doyamadım motor araştırıyorum regalleri araştırma yaparken forumu gördüm okudum ne var ne yok ama hiçbirşey yazmadım o sıralar Daytona 250 aldım sene 2018 sonları sanırım 1 sene durmadı durdu onuda sattım bazı sebeplerden
    aradan yılllarrrr geçti geçen yıl bi regal 150 satın aldım uygun fiyatlı onada 8 -9 ayda 700 km anca binmişim sarmadı hiç keyif vermedi onuda sattım
    sonuç olarak hala choppere doyamadım hiçbir zaman festivallerin yolların hakkını veremedim ama az kaldı inşallah yaza bi motor sonra ankarada çok durmucam
    benim motor serüvenide böyle arada tabi daha çok şeyler yaşandı biraz uzun oldu valla bu konuları seviyorum birazda içim buruk o sebeplerden ötürü başlarsam durmak zor oluyor okuyan herkese teşekkürler
    Durma Mehmet yaz okuruz evelallah

M2102J20SG cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
    bjorngelotte (17.Ocak.2025), CELİL (15.Aralık.2024), darthan (23.Aralık.2024), Mehmet A. (20.Aralık.2024), Mkarakas (21.Aralık.2024), newmoon06tr (17.Aralık.2024), Resul.D (15.Aralık.2024) Bunu beğendi.
    Zalime sessizlik, zulme ortak olmaktır...

Mehmet A. - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Mehmet Altun
    SMMM
     Hyosung GV250 (KERATA)
     Ankara-Mamak
    Beğenmiş
    20,991
    Beğenilmiş
    3,753
    Her erkek çocuğunun içinde güç harcamadan giden bir bisiklet vardır.

Hele hele bizimki gibi yokuşlu bölgelerde büyüyenler için.

Ben solorider olamam, içimde yok. Hayatta yaptığın şeylere şahit olan kimse yoksa hepsi sende kalıyor ve sonrası sarmıyor. Bir süre sonra insan sıkılıyor.*

Üst mesajda mehmetin bahsettiği film. Hayalim. 4 en az olması gereken mümkünse daha kalabalık olsun *

Sürat severim ama yalnız. Fakat fırı fırı gezmek daha cazip.*

Bu hayaller ve mihvalde liseden mezun olduk. Sonra bir arkadaşla 400 milyona (o zamanlar öğrenci bileti ankarada 600 bin) bir mobilet aldık. 300 arkadaş verdi 100 ben. O staj yapmıştı ordan artırmış bende harçlıklardan.

Tamirciden aldık plaka falan hakgetire. Tamirci "ben size ayar yapayım daha az yaksın" diye bir şeyler yaptı düz yolda gidiyor ama birazcık eğimde çekmiyor. Yokuş falan değil eğim.*

O mobileti arkadaşın evine bir çektik o çekiş. Ne o çıkardı sürdü ne ben gördüm. Kömürlükte çürüdü.

Yıllar geçti hevesim kursağımdan ne indi ne çıktı. 2010 ilk düzgün maaş aldığım işe girdim. Skutır olmayan kurye motoları var. Galiba cbr150 falan. O zamanlar ben zannediyorum chopperlar çok pahalı bakmıyorum diğerine bakıyorum. Ama ilana falan değil, yolda sağda solda gördüklerime.

Bilmemek de sıkıntılı o zamanlar aslında bizim regaller varmış ucuza bilemedik.

2013 gibi iyice bende tavan yaptı motor aşkı. Ama her öğrencide olan öğrenim kredisi belimizi büktü. Bir diğer sorun motora park sorunu. 2015 gibi artık motosiklet ehliyetini aldım ama sallantı 2017 eylüle kadar devam etti. Şimdiki oturduğumuz eve de yeni taşınmışız bina altında kapalı garaj var. Artık dişlerimin şangırtısını durduramıyorum.*

Morosiklet ilanlarına falan bakıyorum. Falcon, regal, mct, küba ve adını hatırlamadığım bir sürü chopper a gözüm gönlüm herşeyim düşüyor.

Bakıyorum ama aksi gibi param da yok.

2017 ekim. Noktayı koyuyorum. 2013 model Regal Raptor Klasik 250. Kredi çektim. Motoru aldık ama bende düz giderim gerisi yok. Bizim garaja çektirdik. Önce ekipman Osmaali ile gittik ikimize de ekipman aldık. Motoru almadan önce uzun süre motor kullanmadığım için 2 saat bi eğitim almıştım. Klasiğe bir oturdum bu bambaşka bir pozisyon, oturuş, tepki, sürüş.

2 gün trafiğe kapalı alanda sürüş 3. gün işe gittim. Böylelikle Koç'umla yollara düştük.*

Koç ; regalimin adıydı. Beni hiç yüzüstü bırakmadı. Üzdüğü zamanlar oldu ama Koç gibi Koçtu. Bir bakardım en olmadık yerlerde beni kurtarmış, bir bakardım olmadık hızlara çıkmış, bir bakardım kendini bana siper etmiş. Çok sadıktı. Ondan istediğim bir şey varsa ikiletmezdi hemen yapardı. Tabiki gücünün yettiği ölçüde. Bende ona kötü davranmadım tabi. İşe gider gelirken derttaşım.*

Yıllarca ve bol kilometreli yollar yaptık, taşıdı beni.

Ama bir yerden sonra abi beni sal dedi. Seninle gezmek tozmak paha biçilemez ama ben artık seni taşıyamıyorum dedi. Yollarımızı ayırdık.

Cc yükseltmek istiyordum ama yüksek cc yeni motor yok. Bir tık da çinden çıkmak istedim.

Aklımda 2 motor var birisi Virago 535 diğeri gv250. Neden 250 hala çünkü tork ve diğer bazı özellikler yüksek. Bu süreçte yıl olarak eski yerine yeniyi tercih edip Gv 250 lere bakmaya başladım. Ama hep kırmızılara

Bir Antep maceramız olacaktı olmadı, antalya edirne falan derken burda Ankarada Pursaklar da 3100 km de 2016 bir gvyi abiler önerdi. Ama benim bütçe 28 bin civarı çok temizi olursa 30 a kadar. 31.250 ye aldık.

Diğer motolardan choppera geçince bi yabancılık olur tamam ama sanki ilk defa morosiklet sürmüşüm gibi yabancılık çektim. Meğer derdi farklıymış. Bambaşka şeyler yaşatmak istemiş.

Gv250 nin adı KERATA oldu. Biraz şımarık biraz haylaz bazen belirsiz. Abisini aratmadı ve o sana ne söz verdiyse aynı sözleri bende sana veriyorum dedi.*

Adını ilk uzun yolunda aldı. Yüzümü kara çıkarmadığı her seferinde koçumun deposuna vurup "koçum benim maşallah" derdim. Kerataya depoya vurup "keratam benim akıllı ol" diyorum

Bizim hikayemiz böyle başladı ve devam editor.

Başka bahsettiğimiz film varya işte ondan bir parçayı Celil abi, Erkan abi, Deniz abi ve ben Muğla Antalya turumuzda yaptık. Çocukluk hayalim çocukluk arkadaşlarımla yapmaktı, ama daha iyileriyle yaptık

Motosiklet hayalimin en başından beri kalıplara girmeyi hiç düşünmedim. Tek bir şey vardı kendimi özgür hissetmek. Bana bunu yaşatan morosikletlerime teşekkür ediyorum, bu yolculukta yanımda olan dostlarıma da minnettarım.

Koçun giderken bana bıraktığı en güzel şey neydi??

Raptor Riders.

Koçu alacağım zamanlarda aslında üzerine biraz daha ekleyerek gv250 de alabilirdim. Eğer almış olsaydım büyük ihtimal abuk subuk grupları görüp solorider olurdum sonra da motoru satar hayale uzaktan bakmaya devam ederdim. Yıllardır aynı şeyi söylüyorum. İyiki koçu almışım iyiki sizleri tanımışım.

Vesselam....

Sürçi lisan ettikse affola
    bjorngelotte (17.Ocak.2025), CELİL (20.Aralık.2024), darthan (23.Aralık.2024), erkopaşa (20.Aralık.2024), newmoon06tr (20.Aralık.2024), Raci06 (23.Aralık.2024), Resul.D (20.Aralık.2024), ugurrrcann (23.Aralık.2024) Bunu beğendi.
    İnsafsızlıklarınız İnfazınız Olacaktır...

RegalRaptor 250E9B (KOÇ) (Anı yüklemesi tamamlandı) 2017-2021
    Hyosung GV250EFİ (KERATA) (Anı yüklemesi devam ediyor) 2021-

erkan dülger
    Öğretmen
     VFR 800X Crossrunner
     Ankara/Gölbaşı
    Beğenmiş
    13,056
    Beğenilmiş
    5,007
    Hepinizğn kalemine sağlık, gönlüne sağlık...

Okudukça anlıyorum ki uzun yol serüvenleri için hep iyi ki sürmüşüz, iyi ki gitmişiz diyoruz.
    Zamanı geri döndürmek mümkün değil ama elimizde imkan varken, sağlığımız yerindeyken her yaz uzun yollar yapalım ve tabiki hep beraber...
    Motorları sürelim maviliklere çocuklar, sürelim yaylalara, bozkırlara

bjorngelotte (17.Ocak.2025), CELİL (20.Aralık.2024), Mehmet A. (20.Aralık.2024), Mkarakas (21.Aralık.2024), newmoon06tr (20.Aralık.2024), Raci06 (23.Aralık.2024), Resul.D (20.Aralık.2024) Bunu beğendi.

Resul.D - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

.
    M.T.K
     Keeway land cruiser
     Ankara
    Beğenmiş
    5,304
    Beğenilmiş
    869
    Bugünde Mehmet için yakıyoruz ne emekler ne hayaller nasıl hevesler ile uğraşıp aldığımız motorlar vay be hepimizin ortak noktasıda vahşi domuzlarmış bende o filmi çok severim Erkan abi benim uzun yol fobim var
    bjorngelotte (17.Ocak.2025), CELİL (20.Aralık.2024), erkopaşa (20.Aralık.2024), Mehmet A. (20.Aralık.2024), newmoon06tr (20.Aralık.2024), Raci06 (23.Aralık.2024) Bunu beğendi.

Mehmet A. - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Mehmet Altun
    SMMM
     Hyosung GV250 (KERATA)
     Ankara-Mamak
    Beğenmiş
    20,991
    Beğenilmiş
    3,753
    Alıntı Resul.D Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Bugünde Mehmet için yakıyoruz ne emekler ne hayaller nasıl hevesler ile uğraşıp aldığımız motorlar vay be hepimizin ortak noktasıda vahşi domuzlarmış bende o filmi çok severim Erkan abi benim uzun yol fobim var
    Takıl bize kalırsan bile o da macera ama hiçbir şey korkulan gibi olmuyor. Dönünce diyorsun "nasıl oldu ya kalırım zannediyordum"
    Motorlar ne kadar güven vermiyor gibi görünse de motorunuza güvenin
    bjorngelotte (17.Ocak.2025), CELİL (20.Aralık.2024), erkopaşa (20.Aralık.2024), newmoon06tr (20.Aralık.2024), Raci06 (23.Aralık.2024), Resul.D (22.Aralık.2024), ugurrrcann (23.Aralık.2024) Bunu beğendi.
    İnsafsızlıklarınız İnfazınız Olacaktır...

RegalRaptor 250E9B (KOÇ) (Anı yüklemesi tamamlandı) 2017-2021
    Hyosung GV250EFİ (KERATA) (Anı yüklemesi devam ediyor) 2021-

erkan dülger
    Öğretmen
     VFR 800X Crossrunner
     Ankara/Gölbaşı
    Beğenmiş
    13,056
    Beğenilmiş
    5,007
    Yaza uzun yol fobisi kalmayacak sende evelallah Resul, süreceğiz gümbür gümbür. Yolda kalırsak nolur ki Mehmet'in dediği gibi o da macera

bjorngelotte (17.Ocak.2025), CELİL (20.Aralık.2024), Mehmet A. (20.Aralık.2024), Mkarakas (21.Aralık.2024), newmoon06tr (20.Aralık.2024), Raci06 (23.Aralık.2024), Resul.D (22.Aralık.2024) Bunu beğendi.

Mkarakas - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Mehmet karakaş
    Cnc torna
     Hyosung gv 250
     Ankara
    Beğenmiş
    420
    Beğenilmiş
    306
    Abiler en son Antalya sürerken dedimki ya başlarım işine gücüne hepimiz bir gün ölücez bu acı bir gerçek hepimiz bir şey uğruna zamanımızı hayatımızı belkide ömrümüzü harcıyoruz sür dedim ya
    Ben hayatta çok az şeyden keyif alırım o gün Antalya giderken çok keyif aldım sürmekten dedimki başlarım işine gücüne benim dedim sürmem lazım her zaman sürmem lazım
    bjorngelotte (17.Ocak.2025), CELİL (21.Aralık.2024), erkopaşa (21.Aralık.2024), Mehmet A. (21.Aralık.2024), newmoon06tr (21.Aralık.2024), Raci06 (23.Aralık.2024), Resul.D (22.Aralık.2024), ugurrrcann (23.Aralık.2024) Bunu beğendi.

Mkarakas - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Mehmet karakaş
    Cnc torna
     Hyosung gv 250
     Ankara
    Beğenmiş
    420
    Beğenilmiş
    306
    Abi en kısa ve özeytle ortalama 7 yıldır falan motorsiklet sürüyorum, iş dışında sadece chopper sürdüm ama asla doyamadım asla bu yaz inşallah doymak istiyorum azda olsa, heryere sürmek istiyorum mümkünse 81 ile
    bjorngelotte (17.Ocak.2025), CELİL (21.Aralık.2024), erkopaşa (21.Aralık.2024), Mehmet A. (21.Aralık.2024), newmoon06tr (21.Aralık.2024), Raci06 (23.Aralık.2024), Resul.D (22.Aralık.2024) Bunu beğendi.

Resul.D - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

.
    M.T.K
     Keeway land cruiser
     Ankara
    Beğenmiş
    5,304
    Beğenilmiş
    869
    Ben arabayla bile uzun yola dayanamıyorum
    bjorngelotte (17.Ocak.2025), CELİL (22.Aralık.2024), erkopaşa (23.Aralık.2024), Mehmet A. (22.Aralık.2024), newmoon06tr (23.Aralık.2024), Raci06 (23.Aralık.2024) Bunu beğendi.

erkan dülger
    Öğretmen
     VFR 800X Crossrunner
     Ankara/Gölbaşı
    Beğenmiş
    13,056
    Beğenilmiş
    5,007
    Ben arabayla bile uzun yola dayanamıyorum
    Grupla sürmenin tadı başka, hele ki yıllarca muhabbeti dönüyor şöyleydi böyleydi neler oldu neler. Hep bir tebessüm oluyor anlatırken insanın yüzünde...uzun yol, sürülür

bjorngelotte (17.Ocak.2025), CELİL (23.Aralık.2024), Mehmet A. (23.Aralık.2024), Raci06 (23.Aralık.2024) Bunu beğendi.

Sayfa 2 Toplam 3 Sayfadan BirinciBirinci 123 SonuncuSonuncu

Konu Bilgileri

Bu Konuya Gözatan Kullanıcılar

Şu anda 1 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 1 misafir)