Kullanıcı Adı: Şifre: - Şifrenizi mi Unuttunuz?
Raptor Riders'a Henüz Üye Değil misiniz? Lütfen Kayıt Olun!

Sayfa 3 Toplam 4 Sayfadan BirinciBirinci 1234 SonuncuSonuncu
Toplam 32 adet sonuctan sayfa basi 21 ile 30 arasi kadar sonuc gösteriliyor

atakanbatu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

muammer inci
    Serbest Meslek
     yok
     İstanbul
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    0

gelemiyeceğim için.bir nebze katkım olsun diye böyle bir bilgi buldum.
    paylaşmak istedim. Şimdiden iyi kamp lar.

YAŞAMI SÜRDÜRMEK İÇİN

Becerilerini kullanarak ve çok iyi seçilmiş birkaç aletle Stefansson başkalarınca yaşanması olanaksız görülen yerlerdeki doğal kaynaklardan yararlanarak hayatını sürdürdü. Sadece yaşamını sürdürmekle kalmayıp, bulunduğu çevredeki buz, rüzgar, dalgalar, hava durumu ve hayvanlar konusunda çalışmalar yaptı, ve ayrıca zor şartlarda gezi ve hayatta kalma deneyimlerini de geliştirdi. Çabalarının sonucu, "çevresindeki yararlı olanları en fazlaya çıkarmayı ve zorlukları en aza indirmeyi öğrendi".

Kaybolursanız...

* Kaybolduğunuz zaman ayaklarınızı değil kafanızı kullanın...

* Eğer doğa konusunda deneyimli değilseniz diğerlerinin sizi bulabileceği bir alanda bekleyin.

* Düdüğünüzü, sinyal aynanızı kullanın. Yeşil bitkileri yakarak duman çıkarın. Yere veya bir yüzeye kayaları çalıları veya renkli bezleri kullanarak SOS yada X işareti yazın.

* Sakin olun. Yanınızdaki malzemeyi gözden geçirin. Bu malzemeyi en iyi ne şekilde kullanabileceğinizi düşünün. Barınağınızı geç olmadan (hava kararmadan ve soğumadan önce) kurun.

* Düzenli aralıklarla beslenin ve su için. Paniklemeyin. Panik en büyük düşmanınızdır.

* Düşünün. Dinlenin. Sıvı alın. Kurtulacaksınız.

Doğadaki düşmanlarınız...

1-KENDİNİZ

2-SOĞUK

3-DENEYİMSİZLİK

Yiyeceksiz olarak yaklaşık bir ay yaşayabilirsiniz. Susuz 3-5 gün yaşayabilirsiniz. Dış ısı ve hareketliliğiniz bu süreyi etkiler. Barınaksızlıktan birkaç saat içinde ölebilirsiniz. Panik yapan yaralı biriyseniz daha kısa sürede ölebilirsiniz. Sakin Olun! Dışarıda gecelemek hayatınızı tehdit edecek bir olay değildir. Eğer donanımınız yeterliyse ve hazırlıklıysanız özellikle bitişi çok eğlenceli bir deneyim yaşayabilirsiniz.

Kaybolmaya karşı her zaman tedbirli olun. Nereye giderseniz gidin "Acil Durum Kiti" ile "İlkyardım Kiti"ni yanınızda bulundurun.

Acil durum kiti :

Bu kiti her zaman yanınızda bulundurun ve içindekilerin nasıl kullanılacağını öğrenin

kibrit (balmumu, mum veya oje ile kaplanmış)
    çakmak
    ateşleyici madde, kav (2 adet)
    paraşüt ipi (5 m.)
    su kabı (2 adet kondom / bir çift cerrahi eldiven)
    tuz ve şeker
    işaret aynası
    dikiş seti
    iyot tabletleri (4 adet)
    naylon çöp torbası (canlı renkli olması daha iyi)
    naylon torba (büyük boy, saydam)
    çengelli iğne (3 adet)
    fener ve yedek pilleri
    bisturi (1 adet)
    mum (1 adet,büyük)
    bant (duck tape)
    yara bandı
    bükülebilir plastik hortum (1.5 m.)
    ince tel (2-3 m.)

aşağıdaki malzemeler, eğitimli bir kampçının her zaman yanında bulunduracağı ve başka işler için de kullanacağı düşünülerek acil durum kiti'ne konulmamıştır.
    + düdük, pusula, harita, yağmurluk/panço, besin değeri yüksek bir öğünlük yiyecek, isostar (toz), cep telefonu (arazide %90 çekmez ama yüksek noktalarda çalışabilir), çok fonksiyonlu çakı, biwak, bir çift yün çorap, ilkyardım kiti
    Kış aylarında ek olarak: ekstra giysi (günlük yürüyüşlerde bile mutlaka bulundurun)

İlk yardım kiti:
    tablet ilaçlar (analjezik, antihistaminik, antidiyareik, vitamin)
    plaster
    steril sargı bezi
    steril gazlı bez
    antiseptik solüsyon (baticon)
    turnike
    bisturi
    ipek iplik-iğne
    yara bandı (çeşitli boyutlarda)
    pamuk

Çocuklar için acil durum kiti
    Çocukların bu kit her zaman yanlarında taşımalarını sağlayın ve içindekilerin kullanımını göstererek ve yaptırarak öğretin.

(1.) fermuarlı bir plastik yemek torbası (bu aynı zamanda su içme kabı olarak ta kullanılır.)
    (2.) yüksek enerjili yolluk (ayrı bir fermuarlı torbaya konulmuş olarak)
    (3.) yardım çağırmak için düdük (üç kere kısa kısa öttürmek için)
    (4.) Sinyal bayrağı 10x100 cm (turuncu naylon çöp torbalarından kesilerek yapılabilir.)
    (5.) sinyal göndermek için yansıtıcı (alüminyum folyo kaplanmış kenarları keskin olmayan bir karton)
    (6.) büyük ve parlak renkli bir çöp torbası (kafadan geçirildiğinde yüze gelen kısmında bir delik açılmış olmalı)

Barınak

Kaybolduysanız bir barınağa ihtiyacınız var demektir. Hava kararmadan önce bu işi halletmelisiniz. Hele mevsim kış ise bu barınak sorununu çözmeniz ilk yapılması gereken şey olmalı. Hipotermiye karşı önleminizi almalısınız

Küçük bir ini barınak olarak kullanabilirsiniz. Burada ateş yakabilirsiniz ve geceleyebilirsiniz. Her ihtimale karşı inin ağzına dallar ve yapraklardan doğal bir set çekmeniz rüzgardan, yağmurdan, kardan korunmanız için gerekebilir.

Eğer mevsim kış ise ilk yapmanız gereken iki şey bir barınak bulmak ve ateş yakmak olmalıdır. Bir in bulamazsanız ormanlık bir alandaysanız barınak yapmak için malzemeniz bol sayılır. Ağaç dalları ve yapraklardan kendinize çok güzel ve uzun süre konaklayabileceğiniz barınaklar yapabilirsiniz

Su bulmak

Su yaşam için gereklidir ve genellikle her yerde bulunabilir. Önemli olan nereye bakacağınızı bilmenizdir.

Su aramak için bakılması gereken yerler aşağıda listelenmiştir.
    *Buzul yatakları
    *Kaya çatlakları, yarıkları
    *Ağaçlar (su kaynağı göstergesidir)
    *Kumul (kumullar arasındaki en alçak noktayı kazın)
    *Kuru nehir yatakları(nehrin kıvrımının dış kısmında nehir yatağını kazın)
    *Bir noktaya yönelmiş hayvan patikalarını izleyin

Arılar ve sivrisinekler (Arılar su kaynağından 4-5 km'den fazla uzaklaşmazlar; yuvalarından ayrıldıktan sonra onları izleyin. Sivrisineklerde su kaynağına yakın yerlerde dolaşırlar)

Su toplamak

Yağmur: Çeşitli yöntemlerle yağmur suyunu biriktirerek

Su imbiği: Bir çukur kazın içine bitkiler koyun, ta ortaya bir kap yerleştirin. Naylonla kapayın üstünü, kenarlarını hava almayacak şekilde tıkayın. Naylonun ortasına çukurluk yapacak bir taş koyun. Güneşin ısısı bitkilerdeki nemi buharlaştıracak ve buharların naylona temasıyla oluşan su damlaları kabın içine damlayacaktır.

İki su imbiği en kurak çölde bile yetişkin bir insanın günlük su gereksinimini karşılar
    Gereken malzemeler: *180x180 cm boyutunda saydam plastik örtü
    *su kabı-kova (baret vb)
    *1.5 metrelik yumuşak plastik hortum

Asma: Asmayı en yüksek noktasından kesin. Bir kabı hazır tutarak en alt noktasından kesin, kabı bu noktanın altına koyun su dolacaktır.

Kar eritmek: Karı bir kaya üzerinde veya bez parçasında eritin. Bir tavada eritmeye kalkarsanız tavayı yakarsınız. Erittiğiniz karın temiz olduğuna ve derinden alındığından emin olun.

Ateş

Ateş hayatta kalmak için çok önemlidir. Moralleri yükseltir, yemek pişirebilirsiniz, sıcak tutar, suyun temizlenmesini sağlar, vahşi hayvanları ve sinekleri/böcekleri sizden uzak tutar.

İyi bir ateş yakmak için gerekli beş temel madde vardır; bunları sırasıyla ateşe atarsanız küçük bir kıvılcımdan kocaman bir ateş elde edebilirsiniz.

1-Kuru ve çabuk tutuşan madde-kav : Ateşin en önemli parçasıdır. Eğer ateş başlatıcı bir maddeniz yoksa ateşinizi bununla başlatmanız gerekecektir. Ölü yapraklar, kuru otlar, ağaç kabukları olabilir bu madde. Önemli olan kuru olması ve küçük parçalar halinde olmasıdır.
    2-Çıralar: ilk koyduğunuz parçalar tutuştuktan sonra ince çubukları ve yaprakları atabilirsiniz. Çok kuru olmalarına dikkat ederek.
    3-Parmak kalınlığında çubukların atılması
    4-Parmağınızdan biraz daha kalın çubukların atılması
    5-Kalın kütüklerin atılması. Bu kütükleri tamamen yanmadan ateş alanından çıkarmayın.

Kaynak:
    http://www.dask.org.tr
    Zaferler Birlik İle Kazanılır

atakanbatu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

muammer inci
    Serbest Meslek
     yok
     İstanbul
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    0
    http://www.dask.org.tr/bilmek_istedi.../kampcilik.htm

yukarıdaki linkte kullanılacak malzeme tercihleri hakkında bilgi verilmiş.

NOT.HER ŞEY BİZİM İÇİN(SİZLER)
    Zaferler Birlik İle Kazanılır

Mehmet Aksu
    Muhasebe ve Finansman
     Regal Raptor DD250E
     Ankara
    Beğenmiş
    1
    Beğenilmiş
    3
    Alıntı matemmatik Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Arkadaşlar hepinize gösterdiğiniz ilgi için teşekkür ederim. Çekiç yerine taş kullanılabilir diye yazmadım. Alet ve ecza çantasını da zaten olmazsa olmaz diye yazma gereği duymadım...
    Gross market konusuna gelince... Sanırım bir ara sizi Urfa'ya davet etmeliyim, çünkü o dediğinizden burda bulunmaz :(
    Aytaç ben Urfa yı iyi bilirim, grosmarket olmadığını da bilirim, orada hatırı sayılır dostlarım da vardı, sanal da olsa sen de eklenmiş oldun dostlarım arasına.

Sen Urfa ya müsait bir zamanda davetini yap bakalım, has motorcular çıksın ortaya. O bölgede gidilecek yer çok, Mersin Kino Baba var, Adana var, Antep de Müslüm baba nın köyü var, Urfa da Aytaç var.

Çağıranın bir yüzü kara gelmeyen zenci.

dinyeper - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

oktay saglam
    Makina Mühendisi
     Regal Raptor DD-250 E-9B
     Ankara
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    0
    internet...heheheh
    No MoRe BeTs...!

OkTaY
    ANKARA/AYRANCI

matemmatik - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

R. Aytaç İZGÖRDÜ
    matematik öğretmeni
     RR DD250 E9
     şanlıurfa
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    0
    Alıntı Aksu Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Aytaç ben Urfa yı iyi bilirim, grosmarket olmadığını da bilirim, orada hatırı sayılır dostlarım da vardı, sanal da olsa sen de eklenmiş oldun dostlarım arasına.

Sen Urfa ya müsait bir zamanda davetini yap bakalım, has motorcular çıksın ortaya. O bölgede gidilecek yer çok, Mersin Kino Baba var, Adana var, Antep de Müslüm baba nın köyü var, Urfa da Aytaç var.

Çağıranın bir yüzü kara gelmeyen zenci.
    Abi kapımız her zaman açık ama ben Ayvalık'ta konuşuruz diye düşünmüştüm. Müslüm Baba ile de özelden konuştuk biraz... Ben 15 Haziranda yola çıkıp 15 Temmuzda Osmaniye'de Zorkun Yaylasına geçeceğim(Ailem Yaz boyu orda). 15 Temmuzdan sonra ne zaman derseniz ben gezinin Urfa kanadındaki organizasyonu(sıra gecesi, kalacak yer, vs...) yaparım ve bende osmaniye dolaylarında size katılırım. Birlikte geliriz... İsterseniz şimdiden duyurusunu yapalım. Doğu ve Güneydoğu gezisi diye başlık açalım... Bu yazı hep birlikte dolu dolu geçirelim...

Mehmet Aksu
    Muhasebe ve Finansman
     Regal Raptor DD250E
     Ankara
    Beğenmiş
    1
    Beğenilmiş
    3
    Aytaç şu Abant ve Ayvalık işini bitirelim, Ayvalık da yeni gezi planları hakkında konuşuruz.

foreman - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Fatih Ulus
    servis şefi
     sym gts 250 evo i
     İstanbul - Küçükçekmece (Avrupa Yakası)
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    2
    arkadaslar ben bunları buldum.
    ve gayet ekonomık....
    sızlerde bı bakın.ıyımı kotumu...
    azıcık pahalı olabılır ama nıtekım 1 kez kullanacak degılız...
    varsa sızlerde bu sekılde lınk paylasırsanız bızlerde bılgılenmıs oluruz...

Çadır:http://www.hepsiburada.com/productde...ctid=spormono4
    Tulum ve mat bırarada:http://www.hepsiburada.com/productde...ctid=sporo7101
    Bidon:http://www.hepsiburada.com/productDe...ctID=sporand15
    Kürek:http://www.hepsiburada.com/productDe...tID=sporoff353
    Çekiç:http://urun.gittigidiyor.com/PORTATI...0QQidZZ8234262
    ocak: http://www.tekzen.com.tr/new/product...12&urun=615982
    ocak tüpü: http://www.tekzen.com.tr/new/product...12&urun=578231
    Konu foreman tarafından (06.April.2008 Saat 16:18 ) değiştirilmiştir.
    literatürde foreman...
    halk arasında formen...
    dostlar arasında FATİH....

dağcı - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Barış KOÇAK
    Biyoloji
     Regal Raptor Class
     Ankara
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    0
    Alıntı foreman Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    arkadaslar ben bunları buldum.
    ve gayet ekonomık....
    sızlerde bı bakın.ıyımı kotumu...
    azıcık pahalı olabılır ama nıtekım 1 kez kullanacak degılız...
    varsa sızlerde bu sekılde lınk paylasırsanız bızlerde bılgılenmıs oluruz...

Çadır:http://www.hepsiburada.com/productde...ctid=spormono4
    Tulum+mat:http://www.hepsiburada.com/productde...ctid=sporo7101
    Bidon:http://www.hepsiburada.com/productDe...ctID=sporand15
    Kürek:http://www.hepsiburada.com/productDe...tID=sporoff353
    Çekiç:http://urun.gittigidiyor.com/PORTATI...0QQidZZ8234262
    ocak: http://www.tekzen.com.tr/new/product...12&urun=615982
    ocak tüpü: http://www.tekzen.com.tr/new/product...12&urun=578231

abi emek harcamışsın ama kusura bakma biraz yorum yapacağım:

çadır tek tente. bu konu çadırda çok önemlidir, muhakkak çift tente olmalıdır. çünkü iki tente arasında kalan kısım ciddi bir izolasyon sağlar, hem ısı kaybını önler hemde yağmurda tek tente su alır. ayrıca tek tente içeride terleme yapar dışarıda yağmur yokken içeride yağmur yağar. migroslarda 45-50 ytl ye çift tente olanları var onlardan almanızı tavsiye ederim...

uyku tulumunu da mumya tipi alın derim. çünkü bu battaniye tipi olanlarda özellikle ayak kısmında kullanılmayan iki yanda kalan kısımlar gereksiz yer işgal eder ve ısı kaybına sebep olur, boyun büzgüsü olmadığından üşütür, kafayı içine almadığından hem kafa üşür hem de en çok ısı kafadan kaybedilir.
    matı resimden göremiyorum özellik de yazmamışlar ama alırken iki ınce mat arasında hava olan şişme matlardan almanızı tavsiye ederim. hem bu tipler kendi kendine şişer.

bidon: abi bu ürün bidon değil duş. güneş enerjisi ile suyu ısıtır ve yükseğe asar altında duş alırsın. plastiği güneş enerrjisini kullanmak amaçlı üretildiğinden içmek için çok da sağlıklı değildir.

kürekle ilgili yorum yapmıştım zaten...

çekici ilk defa görüyorum. hoşuma gitti ama denemek lazım...

ocak: süper... yalnız ocağın etrafına kalın aliminyum folyodan reflektör almayı unutmayın (kırtasiyelerde var).

NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE

matemmatik - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

R. Aytaç İZGÖRDÜ
    matematik öğretmeni
     RR DD250 E9
     şanlıurfa
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    0
    Hocam İstanbul'daki bir arkadaşıma(Kendisi kamp ile yakından ilgilenir) Fiyat karşılaştırması yaptırdım ve hepsiburada.com sitesindeki fiyatların pahalı olduğunu söyledi... Real praktiker Metro vb... mağazalarda çok uygun ürünler varmış. Şahsen ben de eksiklerimi Gaziantep'e gidip ordaki realden almayı düşünüyorum...

foreman - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Fatih Ulus
    servis şefi
     sym gts 250 evo i
     İstanbul - Küçükçekmece (Avrupa Yakası)
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    2
    Alıntı dağcı Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    abi emek harcamışsın ama kusura bakma biraz yorum yapacağım:
    aslında senın tavsıyelerını almak ıcın lınk vermıstım...kusura bakılacak bı durum soz konusu degıl.yardımcı oldugun bılgını paylastıgın ıcın ben tesekkur ederım...

cadırda kı ıkı kat olayında haklısın.hemen arastırıyorum...

tulumu ozellıkle bu sekıl olarak baktım.soguk havalarda kalın gıyınıp ıcıne gırerım...
    sıcak havalarda ıkısını yan yana koyarak cadırın altına sererım ve yumusak bı zemın elde etmıs olurum dıye dusundum...onunda uzerıne uzanırım dedım...
    nıtekım kışın kampa gıdecek halım yok...

bıdon ıcınde bunun dus oldugunu bılıyordum ama stedekı bazı arkadasların bu sekılde bı malzeme bulamadıklarını okumustum.belkı ıslerıne yarar dıye vermıstım...
    verdıgın bılgıler ıcın tesekkur butonuna basarak,acızane senı bu gıbı paylasımlara tesfık etmek ısterım...TESEKKURLER...
    literatürde foreman...
    halk arasında formen...
    dostlar arasında FATİH....

Sayfa 3 Toplam 4 Sayfadan BirinciBirinci 1234 SonuncuSonuncu

Konu Bilgileri

Bu Konuya Gözatan Kullanıcılar

Şu anda 1 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 1 misafir)