Kullanıcı Adı: Şifre: - Şifrenizi mi Unuttunuz?
Raptor Riders'a Henüz Üye Değil misiniz? Lütfen Kayıt Olun!
Sayfa 1 Toplam 2 Sayfadan 12 SonuncuSonuncu
Toplam 16 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 10 arasi kadar sonuc gösteriliyor

murat erensoy
    uçak teknisyeni
     RR 350 spyder
     istanbul
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    1

Question egzost ta patlama sesi

arkadaşlar ben ve motosikletim aranıza yeni katıldık... öncelikle herkese selamlar sevgilr... yaklaşık 1,5- 2 ay önce RR350 aldım. motosiklet henüz 350 km. de ... Kafama takılan bir soruyu sizlerle paylaşmak istiyorum..
    Motosiklet tam gazdayken, gazı herhangi bir nedenle (ani fren yapmak veya vites değiştirmek gibi) aniden tam kapatınca egzostan patlama sesi geliyor... Yani yanmamış yakıt egzosta yanıyor... gazı yavaş kapattığımda böyle bir sorun yaşamıyorum, motosikletin normalde çekişi ve hızı çokkk iyi... rodaj bakımına götürmeden önce yorumlarınız bana yol gösterecek... sorun aniden gazı kestiğimde silindir içinde yakılamayan yakıtın egzosta yanması... ama nedeni ne olabilir?

murat erensoy
    uçak teknisyeni
     RR 350 spyder
     istanbul
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    1
    cevap yazılmayışı eminimki ilgisizlikten değil...
    bunun bir sorun olmadığı, sadece sürüş stiliyle alakalı olduğu sonucunu mu çıkarmalıyım...
    Yavaş gaz kes, patlama olmasın...
    Yinede patlarsa etrafa karşı hiç bozuntuya verme... devam et...
    Bumudur?

ol_gu87 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

olgu
    serbest
     mondıal 250 mct
     çesme
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    0
    merak etme arkadaşım ciddi bir problem değil motor sıkıştırma yapıyor ondan dolayıeksoz borularının baş kısmnında benzin geri dönüşüm tıpaları olması gerekiyor onlar yoksa normaldir karbüratörlü sistem olmasından dolayı enjaksiyonlu olsaydı yapmazdı birden gazı bıraktığın için yanma odasına giren benzin yanmadan çıkıyor ciddi bir durum değil almış olduğun motorsiklet yeni rr site üyeleri ile ilk deneyimlerini paylaşabilirsen herkes mutlu olacaktır herkesin epey merak ettiği bir model birde karşilaştırma yapabilirsen daha anlaşilır olacağına eminim yeni motorunla hayırlı sürüşler

ol_gu87 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

olgu
    serbest
     mondıal 250 mct
     çesme
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    0
    patlama olması bir çok motorcunun epey hoşuna gider aslında choopera ayrı bir hava katar

murat erensoy
    uçak teknisyeni
     RR 350 spyder
     istanbul
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    1
    yazdıklarından anladığım kadarıyla egzost un baş tarafındaki benzin dönüş tapalarını kontrol ettirmem gerekli... ilgilendiğin için teşekkür ederiim...
    Motosiklet hakkındaki yorumlarımı sormuşsun...RR 250 cc liği hiç kullanmadım ancak, gençliğimde 250-600 segmentte pekçok motosiklet kullandım...
    genel olarak izlenimlerim doğrultusunda motosikleti anlatmaya çalışayım :
    motosikleti anlatırken söze boyumdan ve kilomdan başlıyayım 1,82 boyunda ve 74 kg. ağırlığındayım... motosiklete bindiğimde sanki ölçüleri tam benim içinmiş hissine kapılıyorum... 190 lık birisi de üzerinde çok şık durabilir.. ancak 175 in altındaki sürücü boyu bu motosiklette sorun olur diyebilirim...
    ön teker 'rake' açısının ve T direksiyonun okuduğum bazı yorumlarda tereddüt yarattığını gördüm... ancak motosikletin sürüşü ve viraj kabiliyeti bu tereddütlerin nekadar yersiz olduğunu gösteriyor... bu motosikleti başka herhangi bir motosikletle kıyaslamak taraftarı değilim... kesinlikle sıradışı bir motosiklet... gücü ve çekişi beklentilerimi fazlasıyla karşıladı... motor henüz yeni olmasına ve zorlamamak istememe rağmen düz yolda zorlanmadan 120-130 u görüyor...motor uygun şekilde açıldığında ve rodajı tamamlandığında 160-170 gibi bir son sürati olacağını düşünüyorum, ivmelenmesi ve hissettirdiği güç de sonderece tatminkar... rüzgar camı kullanmayı düşünmeyen benim gibi birisi için bu son sürat fazla bile... yani bu fiyat (6900 TL) şaka gibi... şimdi eminim ki bu yazımın ardından pekçok yorum gelecek, bir çinli için yazdıklarımı abartılı bulanlarınızda olacaktır belki... ancak kullanın görün diyorum... bu motosiklet öğrenilip tanındıkça japonlar bu ülkede motosiklet satabilmek için fiyatlarını yarı yarıya düşürmek zorunda kalacaklar... motosiklet özünde A.B.D. California menşeili, 'www.JohnnyPag.com' adresini bir ziyaret edin...
    Son söz ; Kesinlikle sıradışı

ercan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

ercan pekel
    Öğrenci
     regal raptor 250 model 2006
     İstanbul
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    0
    Selam meraba öncelıkle senın motorun enjeksiyonlumu onu sormak ısterım cunku hyosunk larda görulen bı sorundur bu enjeksiyonlu sıstem oldugu ıcın gazı kestıgın anda bnzın atısı kesılır buda egzozlarda patlamaya yol acar kesınlıkle motora bır zararı yoktur aksıne enjeksıyonun tam randımanlı calıstıgını gösterır....ıyı surusler.

murat erensoy
    uçak teknisyeni
     RR 350 spyder
     istanbul
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    1
    hayır, karbüratörlü...
    SORUN; yakıtın silindir içinde yanacağı yerde, egzosta yanması...
    dört zamanlı bir motorun bunu yapmasının pekçok nedeni olabilir; ateşleme avans ayarı, CDI arızası, buji sorunu, süpab ayarı, v.s. ... bunların hepsine bakımda baktıracağım artık... bu konuyu açmamdaki amaç bu motorlara özel bir sorun olup olmadığını öğrenmekti... bu sorunu yaşamış arkadaşların tecrübelerinden faydalanmaktı... cevap yazan arkadaşlara çoook çoook teşekkür ederim, ancak ilgisizlik beni hayal kırıklığına uğrattı...
    herkese sevgiler, saygılar...
    Konu m_erensoy tarafından (24.November.2009 Saat 22:15 ) değiştirilmiştir.

Tayfun - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Tayfun Kinyas
    Hamamda Tellak
     Yamaha Royal Star 1300
     İstanbul
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    3
    Evettt bir arkadaşımızın canı sıkılmış bakalım neymiş durum.

Regalle 43 bin km yol yapmış ve hala yapan biri olarak şunu söyliyim dostum, regallerle çok dalga geçen oldu ama regal parasının hakkını fazla fazla veren tek çinli motor çıktı, hatta bazı arkadaşlarımız Çinli Harley cümlesini katıştırarak CHARLEY kelimesini türetti bunun için motorunun hayrını göreceğinden kuşkun olmasın.

Gelelim sorununa yada sorun sandığın şeye, eksozundaki patlama süpap ayarladından olabilir, bende regalimi ilk aldığımda bu sorunu çok yaşadım, özellikle yokuş aşağı kompresyonda inerken olan patlamalar ırak savaşında olmamıştır diye düşünüyorum. Motoruma süpap ve senkron ayarı yaptırdıktan sonra bu ses azaldı, zamanla motor kilometre yaptıkça motor kendini buldu ve yokuş aşağı kompresyonda çıkan sesler ve patlamalar olması gerektiği kıvama geldi, altındaki delikanlı daha acemi, öğrenecek abisi sen yeterki yağını suyunu sevgini şevkatini eksik etme, saygılarımla ;)

murat erensoy
    uçak teknisyeni
     RR 350 spyder
     istanbul
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    1
    teşekkürler... ilk bakımda süpab ayarı ve senkron ayarını yaptırıp bujileride değiştireceğim... dediğin gibi çözülmeyecek bir sıkıntı değil elbette... ve regal raptorlar için söylediklerine kesinlikle katılıyorum... harika cihazlar...
    tekrar teşekkürler...

CELİL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

CELİL ÜSTÜN
    HÜR GENERAL
     YAMAHA XVS950A
     İstanbul - Büyükçekmece (Avrupa Yakası)
    Beğenmiş
    53,899
    Beğenilmiş
    7,144
    Alıntı m_erensoy Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    hayır, karbüratörlü...
    SORUN; yakıtın silindir içinde yanacağı yerde, egzosta yanması...
    dört zamanlı bir motorun bunu yapmasının pekçok nedeni olabilir; ateşleme avans ayarı, CDI arızası, buji sorunu, süpab ayarı, v.s. ... bunların hepsine bakımda baktıracağım artık... bu konuyu açmamdaki amaç bu motorlara özel bir sorun olup olmadığını öğrenmekti... bu sorunu yaşamış arkadaşların tecrübelerinden faydalanmaktı... cevap yazan arkadaşlara çoook çoook teşekkür ederim, ancak ilgisizlik beni hayal kırıklığına uğrattı...
    herkese sevgiler, saygılar...
    merhaba:mrgreen: ilgisizlik hissine kapılma hepimiz her zaman bildiklerimizi sakınmadan paylaşırız senin motorun yeni bir model oluşu makinayı yakından pek fazla tanıyan olmamasından yanlış bilgilendirme olmaması adına fazla katılım olmadığını düşünüyorum her zaman elimizden geleni yaparız. birazda laf aramızda hepimiz kış moduna geçtik galiba kendine iyi bak keyifli sürüşler

Sayfa 1 Toplam 2 Sayfadan 12 SonuncuSonuncu

Konu Bilgileri

Bu Konuya Gözatan Kullanıcılar

Şu anda 1 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 1 misafir)