hayırlı olsun kazasız belasız sürüşler dilerim
sıra bize geldi ehliyet zamanı yaklaşıyo inşallah ehliyeti elime aldığım gün alıcam spyder ı :D
| Raptor Riders'a Henüz Üye Değil misiniz? Lütfen Kayıt Olun! |
yok ama olucak
istanbul
A Rh (-)hayırlı olsun kazasız belasız sürüşler dilerim
sıra bize geldi ehliyet zamanı yaklaşıyo inşallah ehliyeti elime aldığım gün alıcam spyder ı :D
sym gts 250 evo i
İstanbul - Küçükçekmece (Avrupa Yakası)
A Rh (+)hayırlı olsun kardesım...Allah kaza bela vermesın.
literatürde foreman...
halk arasında formen...
dostlar arasında FATİH....
YAMAHA DRAGSTAR XVS 650 A
Ankara
B Rh (+)Bugün motor üstünde ilk eğitimimi aldım ve çok verimli bir deneyim oldu. Motora şimdiye kadar hiç binip sürmüşlüğüm yoktu, yalnız küçükken sabahtan akşama kadar bisiklet tepesinde Ankara'da semt semt arkadaşlarımla birlikte gezdiğimi bilirim. :mrgreen:
Cidden hiç bir sıkıntısı yokmuş motorun, vitesler mitesler, debriyaj, yol durumu, slalomlar, hızlan 2.vites ve yavaşla.. vb hiç hiç bir şeymiş. rahatlıkla yaptım ve ilk 10 dakikadan sonra sanki oraya motorla gelmişim de turluyormuşum gibi rahat sürdüm, benimsedim motoru.
Yine yine dediğim gibi şimdi bekle ki havalar ısınsın, düzelsin.Spyderı bir çıkartıyım arka bahçeden.
![]()
YAMAHA DRAGSTAR XVS 650 A
Ankara
B Rh (+)Fotoğrafları yeni çekebildim. Soğuktan biraz zor çalıştı. Soğuk havalarda çalışmazsa ne yapmamız gerekir? Motorsikleti inceledik, bikaç soru daha soracağım..
1) Jikle hangi durumda açık oluyor? Aşağıdayken mi yoksa yukarıdayken mi?
2) Depo üzerindeki anahtarlı göbeği sağa çevirdiğimizde elektrik açılıyor. Ama bir de bu sola doğru dönüyor, o zaman ne oluyor?
3) Ön far ve gösterge ışığı hep yanıyor. Bunu nasıl tamamen kapatabiliriz?
4) Sağ tarafta rölanti ayar vidası varmış. Bunu ne zaman kullanmamız gerekir? Ne tarafa doğru açık/kapalı olur?
5) Sağ tarafta alet edavat bölmesi varmış. Ben bunu bulamadım. Tam olarak nerededir?
![]()
yk
yk
B Rh (+)Nazar değmesin
1- Jikleyi aşağı bastırırsan açık olur, motor ısınınca yukarı kaldırmayı unutma. (kapatmayı)
2- Sola döndürünce yanlış hatırlamıyorsam farlar açık değilse marş almıyordu (yanılıyor olabilirim, bilen düzeltsin lütfen)
3- Ön farı kapamanın bir yolu yok, hep yanıyor zaten
4- Motorun rolantisinde sorun yoksa pek kurcalamamak lazım bu vidayı. Bu vida motorun sağında gaz telinin girdiği vidanın daha altında, büyükçe siyah bir vida. Sıkıştırınca devri artıyordu motorun, geçen hafta tecrube ettim ben de
5- Motorun sağında oturdugun yerin altında büyük bölmenin altında bir küçük bölme daha var. Zaten anahtar girişi gibi bir kilidi var. Herhangibir tornavida ile bile açılabiliyor, alet edevattan başka birşey koymamakta fayda var.
![]()
Konu dreamrocker tarafından (19.February.2012 Saat 15:00 ) değiştirilmiştir.

YAMAHA XVS950A
İstanbul - Büyükçekmece (Avrupa Yakası)
0 Rh (+)aşagıdakilere ek olarak alet edevat yeri resimlere bakarsak seninkinin kapagı düşmüş sağdaki nikaj kapagın alttaki boşluk olan yer orası onun üst nikalaj kapagı olaması gerekiyor düşmüş![]()
Konu CELİL tarafından (20.February.2012 Saat 10:15 ) değiştirilmiştir.
Daytona DD 350E
İstanbul
0 Rh (+)Üstat motorun hayırlı olsun kazasız belasız inşallah. Şimdi bu far olayında bi iki bişi söliyim. Bende daytona var kontak yapısı spyder'la aynımıdır bilmiyorum. Ama kontağı açtıktan sonra saat yönünün aksine çevirirsen (yani motorun üstündeyken kendine doğru çevirirsen) motorun farı yanmaz. Yanması için gidonda far-park açma/kapama düğmesi vardır onu kullanman gerek. Ama kontağı saat yönünde (motorun üstündeyken aksi istikamete) çevirirsen motorun gösterge park vs. tüm ışıkları yanıyo ve istesende söndüremiyosun. Bunu ne amaçla böyle yapmışlar anlamadımDaytona ile Spyder'ın kontak yerleri farklı ama mantıkları muhtemelen aynıdır. Bi denemende fayda var...
Konu Casper tarafından (20.February.2012 Saat 04:16 ) değiştirilmiştir.
Dikkatli ve Yavaş Sür !!, acemi desinler.. korkak desinler.. Ama rahmetli demesinler !
-
Ankara
A Rh (+)motorunuz hayırlı uğurlu olsun kazasız belasız kullanın
rolanti stabil durumda ise kesinlike kurcalamayın
farı bilmiyorum benim eski kartal gidonda kapatabiliyordum keyfi olarak.
alet edavat bölmesine ihtiyacınız olabilecek şeyleri koyun
benim şimdiki kubamın sol kapağın içinde garip bir yuva var ulaşmasıda hep kolay değilçekmece gibi sürgülü anahtarla filan açılıyor
çok beğendim o yönü içine istediğimi koyabiliyorum
kasasız belasız kullanın eğitimlerinizi tamamlamadan trafiğe çıkmayı tavsiye etmem çünki acemiliğin verdiği heyecan ile kanı kaynıyor insanın ama bir yandada çok tedirgin yol alınıyor birşeyler olmas kaçılmaz bir durum olabiliyor dikkat edin![]()
Ben sadece bir motorsiklet sürücüsüydüm, arkadasları ve ailesi olan biri. Fakat sen beni görmedin.
Bizden hoşlanmasanız bile kullandığımız aracı seçme hakkımıza saygı duyun ve yolunuzda olmadığımıza emin olmak için fazladan birkaç saniye ayırın.
RR DD150 E2
İSTANBUL
A Rh (+)motorun hayırlı olsun arkadaşım![]()
At avrat silah
Şu anda 1 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 1 misafir)