Kullanıcı Adı: Şifre: - Şifrenizi mi Unuttunuz?
Raptor Riders'a Henüz Üye Değil misiniz? Lütfen Kayıt Olun!

Sayfa 10 Toplam 12 Sayfadan BirinciBirinci ... 89101112 SonuncuSonuncu
Toplam 111 adet sonuctan sayfa basi 91 ile 100 arasi kadar sonuc gösteriliyor

inaona - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

İNANÇ ONAT
    İŞLETMECİ
     YOK
     İSTANBUL
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    0
    Bende motorumu cumartesi sabah teslim aldım ve akşama kadar bol bol pratik yaptım birkaç gün sonra iyice alışırım motora diye düşünüyorum. Bütün yeni motor sahibi arkadaşlar güle güle kullanın. Allah kaza bela vermesin, tekeriniz düz bassın

CELİL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

CELİL ÜSTÜN
    HÜR GENERAL
     YAMAHA XVS950A
     İstanbul - Büyükçekmece (Avrupa Yakası)
    Beğenmiş
    53,694
    Beğenilmiş
    7,114
    Alıntı inaona Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Bende motorumu cumartesi sabah teslim aldım ve akşama kadar bol bol pratik yaptım birkaç gün sonra iyice alışırım motora diye düşünüyorum. Bütün yeni motor sahibi arkadaşlar güle güle kullanın. Allah kaza bela vermesin, tekeriniz düz bassın
    sonunda sende makinanına kavustun hayırlı olsun :mrgreen::mrgreen::mrgreen:

İNANÇ ONAT
    İŞLETMECİ
     YOK
     İSTANBUL
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    0
    Alıntı CELİL Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    sonunda sende makinanına kavustun hayırlı olsun :mrgreen::mrgreen::mrgreen:
    Teşekkür ederim.Avcılardaki muameleciylede görüştüm.Yarın da evraklarımı ona bırakıcam ruhsat ve plaka işlemleri için ondan sonra istanbul kazan ben kepçe

CELİL ÜSTÜN
    HÜR GENERAL
     YAMAHA XVS950A
    Beğenmiş
    53,694
    Beğenilmiş
    7,114
    Alıntı inaona Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Teşekkür ederim.Avcılardaki muameleciylede görüştüm.Yarın da evraklarımı ona bırakıcam ruhsat ve plaka işlemleri için ondan sonra istanbul kazan ben kepçe
    benim ismimi verseydin hızlandırsınlar :mrgreen: senin ev bana çok yakın b.çekmeceye gelirsen görüşelim özelden numaramı atarım

İNANÇ ONAT
    İŞLETMECİ
     YOK
     İSTANBUL
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    0
    Alıntı CELİL Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    benim ismimi verseydin hızlandırsınlar :mrgreen: senin ev bana çok yakın b.çekmeceye gelirsen görüşelim özelden numaramı atarım
    Tamam bana uyar mesajını bekliyorum

jeanvaljean - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Murat
    Mühendis
     Regal Raptor Spyder 250 2011
     İstanbul
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    0
    Alıntı Rona Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    4.viteste en fazla 50 km yapıyorsan vah vah o motorun haline bujileri bi söküp incelemeni tavsiye ederim kesin kömür gibi olmuşlardır(ben ilk 50 km den sonra 4.viteste 60-70 km yapmama rağmen mengal kömürü gibiydi:mrgreen.İlk rodaj ve en önemlisi motoru ilk aldığınız ve ilk yapılan 50 km de oluyor.Segmanlar motorun gömleklerindeki çapakları ve fazlalıkları bu 50 km içinde motorun içindeki mineral fabrikasyon yağ sayesinde traşlar daha sonrada motor yağı ısındıkça gömleğin duvarlarında bir film tabakası oluşturur,yağ değişimiyle de bu film tabakası perçinleşir.İşte bu evrede yani motoru teslim alıp eve gidiş yolunda mantıklı bir şekilde sıkıştırmadığınızda geriye yapacak birşey kalmıyor (Not:ben Amirlerimden iyi talim terbiye aldığımdan 5. viteste 110 km yi yaptırmıştım).
    Selamlar,

Motoru almadan önce, rodaj ile ilgili mümkün mertebe araştırma yapmaya çalıştım. İki farklı görüş var, yoğun bir kesim "Motoru zorlama, ilk 1000 km yarım gazı geçme" derken, diğer kesim "Motoru sıkıştır, motoru aç ki bu daha iyi" diyor.

RR kitapçığında ilk 500 km için önerdikleri aralık aşağıdaki gibiydi (Tam değerleri hatırlamıyorum fakat bu hızlara yakındı);

40-60 km/h 5. vites
    30-45 km/h 4. vites
    25-35 km/h 3. vites
    15-30 km/h 2. vites
    0-20 km/h 1. vites

Mantık olarak da yorumlamak gerekirse, bu bir nevi maça başlamadan önce yapılan ısınma hareketlerine benzemiyor mu? Yeni alınan, montajı yapılmış fakat henüz yeni kullanılmaya başlanacak -motor, fren, vites kutusu- tüm ekipmanlar için birbirine alışma süreci değil mi rodaj? Hemen alır almaz, ilk 50 km'de motoru zorlamak daha kötü sonuç doğurmaz mı?

Bir de rodaj'ın önemini 10.000 km'ye kadar farketmezsin, 10.000'den sonra, silindirlerde yağ kaçağı, gibi rodaj hataları kendini belli eder gibi bir yerde de okuduğumu hatırlıyorum.

Bunları iddia etmiyorum, hatam varsa lütfen düzeltin, rodaj'ın bitmesine daha 950 km var, doğru yapalım rodajı..

Teşekkürler..

CELİL ÜSTÜN
    HÜR GENERAL
     YAMAHA XVS950A
    Beğenmiş
    53,694
    Beğenilmiş
    7,114
    merhaba murat rodaj dediğin gibi yeni parçaların birbirine alışma süreci bu süreç makina için çok önemli ilk 600 km makinayı yarım gazın üstüne çıkarmamak her vitesi değiştirerek alıştırmak lazım ani sert harekerler yapmamak lazım 600km den sonra makinayı zorlamadan kendi halinde hızlanmaya başlanabilir 1000km den sonrada makinayı açma işlemi başlıyor o zamanda her vitesi bagıncaya kadar yüklenip bir sonraki vitese geçiyorsun 5 inci vitese kadar aynısını yapıyorsun makinanın motorunu açıyorsun sonrası uzun ömürlü kendi limitlerinde az yakıt tüketen çekişi kuvvetli maksimum hıza ulaşan bir makinan oluyor

mslmchc - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Müslüm Cuhacı
    oparator
     spyder-250
     istanbul
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    0
    ewet abilerim arkadaslarım kardesilerim buugn itibariyle motoruma kavsuyorum plaka ruhsatım hazırmıs gelip motorunu alabilrisin dediler sonunda simdi mesele kadıkoyden camlıcaya nasıl gelicegim

CELİL ÜSTÜN
    HÜR GENERAL
     YAMAHA XVS950A
    Beğenmiş
    53,694
    Beğenilmiş
    7,114
    Alıntı mslmchc Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    ewet abilerim arkadaslarım kardesilerim buugn itibariyle motoruma kavsuyorum plaka ruhsatım hazırmıs gelip motorunu alabilrisin dediler sonunda simdi mesele kadıkoyden camlıcaya nasıl gelicegim
    eveet müslüm mutlu çarşamba geldi kadıköy çamlıca çok yakın motoru yerinden kaldırdınmı çamlıcadasın zaten hayırlı olsun

falldown - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

kaan demir
    SATIŞ
     RR DD150 E2
     İSTANBUL
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    0
    Alıntı mslmchc Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    hayırlı olsun arkadaşım
    ehliyetin varsa ama motor kullanmadıysan bi arkadaşından yardım iste beraber getirin yada araba falan kullanıyosan vitesli araca alışkınsan kendine güvenin varsa aç google mapi ara sokak veya bildiğin az kullanılan yollardan kendine bi güzergah belirleyip kendin getir. bi de bi seçenek daha var tanıdığın birisinin panelvan tarzı aracı varsa ona yükleyip getirebilirsin

Sayfa 10 Toplam 12 Sayfadan BirinciBirinci ... 89101112 SonuncuSonuncu

Konu Bilgileri

Bu Konuya Gözatan Kullanıcılar

Şu anda 1 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 1 misafir)