Bende motorumu cumartesi sabah teslim aldım ve akşama kadar bol bol pratik yaptım birkaç gün sonra iyice alışırım motora diye düşünüyorum. Bütün yeni motor sahibi arkadaşlar güle güle kullanın. Allah kaza bela vermesin, tekeriniz düz bassın![]()
| Raptor Riders'a Henüz Üye Değil misiniz? Lütfen Kayıt Olun! |
YOK
İSTANBUL
A Rh (+)Bende motorumu cumartesi sabah teslim aldım ve akşama kadar bol bol pratik yaptım birkaç gün sonra iyice alışırım motora diye düşünüyorum. Bütün yeni motor sahibi arkadaşlar güle güle kullanın. Allah kaza bela vermesin, tekeriniz düz bassın![]()
Regal Raptor Spyder 250 2011
İstanbul
0 Rh (+)Selamlar,
Motoru almadan önce, rodaj ile ilgili mümkün mertebe araştırma yapmaya çalıştım. İki farklı görüş var, yoğun bir kesim "Motoru zorlama, ilk 1000 km yarım gazı geçme" derken, diğer kesim "Motoru sıkıştır, motoru aç ki bu daha iyi" diyor.
RR kitapçığında ilk 500 km için önerdikleri aralık aşağıdaki gibiydi (Tam değerleri hatırlamıyorum fakat bu hızlara yakındı);
40-60 km/h 5. vites
30-45 km/h 4. vites
25-35 km/h 3. vites
15-30 km/h 2. vites
0-20 km/h 1. vites
Mantık olarak da yorumlamak gerekirse, bu bir nevi maça başlamadan önce yapılan ısınma hareketlerine benzemiyor mu? Yeni alınan, montajı yapılmış fakat henüz yeni kullanılmaya başlanacak -motor, fren, vites kutusu- tüm ekipmanlar için birbirine alışma süreci değil mi rodaj? Hemen alır almaz, ilk 50 km'de motoru zorlamak daha kötü sonuç doğurmaz mı?
Bir de rodaj'ın önemini 10.000 km'ye kadar farketmezsin, 10.000'den sonra, silindirlerde yağ kaçağı, gibi rodaj hataları kendini belli eder gibi bir yerde de okuduğumu hatırlıyorum.
Bunları iddia etmiyorum, hatam varsa lütfen düzeltin, rodaj'ın bitmesine daha 950 km var, doğru yapalım rodajı..![]()
Teşekkürler..

YAMAHA XVS950A
İstanbul - Büyükçekmece (Avrupa Yakası)
0 Rh (+)merhaba murat rodaj dediğin gibi yeni parçaların birbirine alışma süreci bu süreç makina için çok önemli ilk 600 km makinayı yarım gazın üstüne çıkarmamak her vitesi değiştirerek alıştırmak lazım ani sert harekerler yapmamak lazım 600km den sonra makinayı zorlamadan kendi halinde hızlanmaya başlanabilir 1000km den sonrada makinayı açma işlemi başlıyor o zamanda her vitesi bagıncaya kadar yüklenip bir sonraki vitese geçiyorsun 5 inci vitese kadar aynısını yapıyorsun makinanın motorunu açıyorsun sonrası uzun ömürlü kendi limitlerinde az yakıt tüketen çekişi kuvvetli maksimum hıza ulaşan bir makinan oluyor![]()
spyder-250
istanbul
A Rh (+)ewet abilerim arkadaslarım kardesilerim buugn itibariyle motoruma kavsuyorum plaka ruhsatım hazırmıs gelip motorunu alabilrisin dediler sonundasimdi mesele kadıkoyden camlıcaya nasıl gelicegim
![]()
RR DD150 E2
İSTANBUL
A Rh (+)hayırlı olsun arkadaşım
ehliyetin varsa ama motor kullanmadıysan bi arkadaşından yardım iste beraber getirin yada araba falan kullanıyosan vitesli araca alışkınsan kendine güvenin varsa aç google mapi ara sokak veya bildiğin az kullanılan yollardan kendine bi güzergah belirleyip kendin getir. bi de bi seçenek daha var tanıdığın birisinin panelvan tarzı aracı varsa ona yükleyip getirebilirsin
Şu anda 1 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 1 misafir)