kaldera ya katılıyorum..
motorun genleşmesini engellemek ileride daha büyük arızalara sebep olacaktır..ayrıca bu sesler sadece bizim motorlarımıza has sesler diildir...çok fazla orijinalliği bozmamanızı öneririm topuz kardeşim...
| Raptor Riders'a Henüz Üye Değil misiniz? Lütfen Kayıt Olun! |
caponord
Samsun
B Rh (+)kaldera ya katılıyorum..
motorun genleşmesini engellemek ileride daha büyük arızalara sebep olacaktır..ayrıca bu sesler sadece bizim motorlarımıza has sesler diildir...çok fazla orijinalliği bozmamanızı öneririm topuz kardeşim...
Regalraptor 250 CC
İstanbul
B Rh (+)Yaw ben anlamıyorum bunu nasıl beceriyorsunuz, 2500 km de 5000 km de debriyej nasıl biter, benim motor 18 bine geldi daha debriyej balatası yepyeni duruyor, geçenlerde sorun yok ama yinede açıp kontrol edelim dedik hiçbir sorun yoktu öylece tekrar yerine taktık, bence bütün olay kullanılan yağda, benim motorda en çok dikkat ettiğim şey yağdır kesinlikle motoru aldığımdan beri aynı yağı kullandım castrol motoruma başka bir yağ asla koymadım, garanti meselesinden ilk önceleri serviste konan yağıda servisten çıkar çıkmaz hemen yeniden değiştirdim, yaw gözümün önünde benim motora dizel yağı koydular söylediğimdede bişey olmaz hep koyuyoruz oldu, benim debriyejimde sabah ilk çalıştırdığımda vitese verdiğimde en ufak bir atlama zıplama olmaz.
Size bu konuda ki tavsiyem
1- Kesinlikle 10x40 Castrol veya benzeri yağ koyun ama hep aynı yağı kullanın.
2- Elinizi debriyej kolunun üstünde tutmayın, vitese verdikten sonra tamamen bırakın
3- Işıklarda duruken arkanızı kollıyarak hemen boşa alın
4- Ön teker dikeceğim diye asla sert hareketler yapmayın
5- Ani hızlanmalarda yarınm debriyej yapmayın kalkıştan sonra hemen kolu bırakın.
NERDE BİR MOTORCUNUN BAŞI SIKIŞSA MÜSLÜM BABAYI ARAR 0532 228 08 59
caponord
Samsun
B Rh (+)castrol magnatec... tek geçerim....![]()
Regalraptor 250 CC
İstanbul
B Rh (+)Aynen bende o yağı kullanıyorum.okan Nickli Üyeden Alıntı
NERDE BİR MOTORCUNUN BAŞI SIKIŞSA MÜSLÜM BABAYI ARAR 0532 228 08 59
Regal Raptor - 2005
Erzurum
0 Rh (+)arkadaşlar,
ben bir sorun oluşturmak istemiyorum. benim tek derdim.. o boşluk normal mi idi? bunu sorguladım. eğer bana ali usta normal demiş olsa idi, zaten sorun yoktu. ama normal demedi. şimdi bunun üzerinden bir normaldi-yok normal değildi meselesi çıkarma gibi bir niyetim de yok. sizler istanbul dasınız. ali ustaya yada diğer servislere uğradığınızda, bu durumu sorup daha detaylı öğrenebilirsiniz. uzaktan ve de telefon ile ancak bu kadar oluyor. kusura bakmayınız.
bu durumun gerçekten sorgulanması gerekiyor, kaldera'nın dediği gibi oraya gerekli pul fabrika tarafından konulabilirdi. ancak, fabrika çıkışında ayarlar tam oluyor.. sonra kullandıkça bu sorun ortaya çıkıyorsa ne olacak? yada bahsettiğim volan oynaması kaldera'nın dediği gibi toleranslı ve de normal ise, bu durumda da yanlış bilgilenme gibi bir sorunumuz var demektir.
bunun haricinde, tavsiyelerinizi uygulamaya çalışıyorum. debriyaj konusunda, yağ konusunda ve diğer hususlarda. ilginiz için teşekkür ederim.
İstanbulhocam oncelikle selamlar bem cicegi burnunda RR liyim. du debriyaj gaz dengesi yuzunden sorun yasadım 2. el raptorumla.
Benim ilk motorum oldugu için ogrenirken araba muamelesi yapışım biraz hırpalanmış sanzıman...basım dertte walla ama yakında hallediyorum o problemleride
tavsiyelerinize ih tiyacım olacak ileride.
forumu okuya okuya bitiremiyorum walla saat gece 2 oldu halen daha okuyorum.
Regal Raptor DD250E
Ankara
A Rh (+)faati kardeş merhaba
Öncelikle tanışma bölümüne kendini tanıt, adın soyadın yaşın işin nerde oturuyorsun motorunun modeli km. gibi şeyleri yazda bilelim.
Ondan sonra Sefaköy de Regal Servis var, Özdikmenler Moto Junior, oraya götür motorunu ilgilenirler. Demek motora araba muamelesi yaptın, vay senin kullandığın arabaların haline o zaman.
Şaka bir yana Regal ailesine katıldığın için seviçliyiz ve sende memnun kalacaksın.
İstanbulYahu araba muamelesi yaptım derken
sert motor frenlerinden kacınmadım mesela birde birde dur-kalk pratiklerini yokuşta yaptım daha cabuk pratik kazanmak için)
simdi ogrendim bir iki püf noktası aldım forumdaki arkadaslar sagolsun.
motor zaten su anda serviste yarın cıkıyor kısmetse....
Şu anda 1 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 1 misafir)