arkadaşım selam sen bu motojunior ile motorları takas yaparken herhangi bir satış sözleşmesi imzalı bir belge falan yaptınmı ? yaptıysan notere gidiyorsun motojuniora protesto çekiyorsun sonra savcılıga gidiyorsun dava açıyorsun bu birinci yöntem.İkinci yöntem motorun 200 tl vergi borcunu ödüyosun trafige gidip aracı trafikten düşürüyorsun olay bitiyor motor ilk bağlandığı yerde çenç muamelesi görüyor elemanlar alınır sorgu sual taaaa motojuniora kadar gelir bu iş mahkeme çözer biter gider.Üçüncü yöntem ki burada senin herhangi bir imzalı belge yapmadığını düşünüyorum ona göre konusuyorum motoru gidip çalıntı bildiriyosun kapından çalınmış gibi bağlı oldugun karakola bildir akşam bıraktım sabah yoktu hesabı 1 ay içinde motoru savcılık sana teslim edemezse trafikten düşürme hakkın doğuyor ödüyosun gene 200 tl vergi ama burda ne oluyor biliyormusun motor ilk çevirmede alınır elemanlarda polis başlar nerden aldın aliden gel ali sen nerden aldı veliden gel veli sen nerden aldın motojuniordan moto junior sen nerden aldın eeee imzalı kağıt yok evrak yok senden aldığına dair söyleyecegin su mahkemede efendim ben motoru tamire bu arkadaşa getiriyordum yedek anahtar uydurduğundan ve kapımdan çaldığını düşünüyorum ondan sonra motojunior daki arkadaş aksini ispatla yükümlü eger servise aldım derse senden imzalı servis talep formu yapmak zorundaeee aldım ama motoru belge yapmadım birinci çinko eee naptın peki kardeşim motora serviste fatura çıkar bakayım.... yok ikinci çinko ve otomatikmen TOMBALA OLUR aklı başında bi adam böyle bişi yapmaz 2 defa basıma böyle bir olay geldi şimdi yeminliyim mezardan babamm çıksa satısı almadan motoru vermem aga bu işin hilesi çok arkadaşlar adama noter satışı verirsiniz bitti dersiniz BİTMEDİİİİİİİİİİİİİİİİ eleman trafikten ruhsat tescili yaptırmaz 30 günlük süresi var 30 gün sonra cezalı yapar normalde ama gidip tescil etmedi diyelim nolur biliyormusunuz motor hala sizin üzerinize gözükür en ufak olayda polis size gelir vergisi hala size tahakkuk eder elinizdeki noter satış belgesini saklarsanızki saklayın tavsiyem kendinizi aklarsınız yok saklamazsanız iş çok uzar savcılık satışın yapıldığı noterden yazıyla ister evrakı satış tarihinde falan filan ama ozaman kadar siz sanık durumunda kalırsınız napmak lazım sattık dimi noterden elaman trafiğe tescil etmedi internetten motrlu araç vergi borcunuzdan vatandaşlık veya vergi nozlu kontrol edebilirsiniz he baktık hala bizde motor aynen noterden protesto çekin üzerine al diye buda kesin kurtuluş degilde mahkemede ispat yerine geçebiliyor yani uzunlafın kısası bu dediklerimden birini yap biraz canları yansın hepsi seni aramaya başlar ondan sonra ben 2 tanesini trım trım döndürüyorum hale peşimde en son senetleri vardı onları tahsilede koydum şimdi abi tövbe abi demeye başladılar ESKİLERİN DEDİĞİ GİBİ AT AVRAT SİLAH bunlar kimseye emanet edilmez devir degişti bu devirdede kimseye itimat edilmez tekrar geçmiş olsun takıldıgın bişi olursa mesaj at yardımcı olmaya çalısırım dostum saygılar.....

DD250E
İSTANBUL
0 Rh (+)