Kullanıcı Adı: Şifre: - Şifrenizi mi Unuttunuz?
Raptor Riders'a Henüz Üye Değil misiniz? Lütfen Kayıt Olun!
Sayfa 2 Toplam 2 Sayfadan BirinciBirinci 12
Toplam 16 adet sonuctan sayfa basi 11 ile 16 arasi kadar sonuc gösteriliyor
    kurucuc - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Cihan KURUCU
    Biyomedikal Teknikeri
     Spyder 250 E-10
     ANKARA
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    0
    Alıntı CELİL Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    fanın orjinali 77 derecede açıyor motora boşta biraz gaz ver ortalama 5 dakikada açması lazım yaz günü yüksek derecede 82 derecede açması bence iyi değil far ampulüde orjinali 12v 35 wattır daha üstü aküyü bitirir illede yüksek watt kullanmak istersen araya röle koyarsan (sislerde kullanılan ) sorun yaşamazsın ama hepsinden sonra yine yine sorun yaşıyorum dersen statör arızalıdır kolay gelsin
    Celil abi sağolasın...siteden Cenker ile de konustum o da aynısını yasamıs...röle yok abi makina üzerinde....röle kullanırsam sis farı istemiyorum..50 watlık ampulu kaldırır mı motor..bende elektronıkcıyım ama bunun nedenının (sarj dınomosu nun yetersız kalması varsa)dolabılır mı..yanı onu yuksletmek mı lazım daha yuksegıyle...ve röle ne gıbı + saglar.Senın kullandıgın da 35watlık mı?.........Bu arada suzıkı alto nun musurunu taktım....herkes onu kullanıyormus..bu müşür 82 de acıyormus......uygun degıl mı yada swıtch takayım dıyorum bı de...ne dersın...

CELİL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

CELİL ÜSTÜN
    HÜR GENERAL
     YAMAHA XVS950A
     İstanbul - Büyükçekmece (Avrupa Yakası)
    Beğenmiş
    53,902
    Beğenilmiş
    7,144
    Alıntı kurucuc Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Celil abi sağolasın...siteden Cenker ile de konustum o da aynısını yasamıs...röle yok abi makina üzerinde....röle kullanırsam sis farı istemiyorum..50 watlık ampulu kaldırır mı motor..bende elektronıkcıyım ama bunun nedenının (sarj dınomosu nun yetersız kalması varsa)dolabılır mı..yanı onu yuksletmek mı lazım daha yuksegıyle...ve röle ne gıbı + saglar.Senın kullandıgın da 35watlık mı?.........Bu arada suzıkı alto nun musurunu taktım....herkes onu kullanıyormus..bu müşür 82 de acıyormus......uygun degıl mı yada swıtch takayım dıyorum bı de...ne dersın...
    suzuki müşürü kullanan arkadaşlar sorun yaşamamış fakat almış takmışsın problem olmaz benim tercihim 77 derecede açan çünki sıcak motor ne kadar çabuk soğursa o kadar iyidir. Farın orjinali 35 watt daha üstü ampul takınca motorun şarzı karşılayamıyor aküdende çekmeye başlıyor bir süre sonra akü bitiyor araya röle takınca şarzdan gelen voltajı ampulün vatına yükseltiyor aküden çekmesine gerek kalmıyor aküde bitmiyor

Cihan KURUCU
    Biyomedikal Teknikeri
     Spyder 250 E-10
     ANKARA
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    0
    suzuki müşürü kullanan arkadaşlar sorun yaşamamış fakat almış takmışsın problem olmaz benim tercihim 77 derecede açan çünki sıcak motor ne kadar çabuk soğursa o kadar iyidir. Farın orjinali 35 watt daha üstü ampul takınca motorun şarzı karşılayamıyor aküdende çekmeye başlıyor bir süre sonra akü bitiyor araya röle takınca şarzdan gelen voltajı ampulün vatına yükseltiyor aküden çekmesine gerek kalmıyor aküde bitmiyor
    celil abi peki bişey daha soracağım sana; aküyü şarj eden cihazlarda bi arıza varsa bunu nasıl saptarız...konjektör mü, şarj dinamosumu(veya raptor 250e-9 da her ne varsa), ve kaçak olayını nasıl anlarım motorda..yanii akünün sağlam olduğunu düşünürsek ve kontak kapalıyken akü nasıl biter(akü sağlam düşünüyoruz)

CELİL ÜSTÜN
    HÜR GENERAL
     YAMAHA XVS950A
    Beğenmiş
    53,902
    Beğenilmiş
    7,144
    celil abi peki bişey daha soracağım sana; aküyü şarj eden cihazlarda bi arıza varsa bunu nasıl saptarız...konjektör mü, şarj dinamosumu(veya raptor 250e-9 da her ne varsa), ve kaçak olayını nasıl anlarım motorda..yanii akünün sağlam olduğunu düşünürsek ve kontak kapalıyken akü nasıl biter(akü sağlam düşünüyoruz)
    motorun şarz edip etmediğini voltaj ölçü aletiyle ölçmek lazım akünün kablolarını aküden ayırıyorsun ölçü aletini aküye gelen uçlara (+ )ucu artıya ( - ) ucu eksiye değiriyorsun alet şarz ediyorsa 13,2 volt gibi bir voltaj göstermesi gerekiyor göstermiyorsa şarz etmiyordur bide bir arkadaşın başına gelen bir şey var arkadaş şarz etiğini görüyordu fakat akü yeterli şarzı almıyordu o arızada statör denen parçada çıktı kolay gelsin

Cihan KURUCU
    Biyomedikal Teknikeri
     Spyder 250 E-10
     ANKARA
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    0
    motorun şarz edip etmediğini voltaj ölçü aletiyle ölçmek lazım akünün kablolarını aküden ayırıyorsun ölçü aletini aküye gelen uçlara (+ )ucu artıya ( - ) ucu eksiye değiriyorsun alet şarz ediyorsa 13,2 volt gibi bir voltaj göstermesi gerekiyor göstermiyorsa şarz etmiyordur bide bir arkadaşın başına gelen bir şey var arkadaş şarz etiğini görüyordu fakat akü yeterli şarzı almıyordu o arızada statör denen parçada çıktı kolay gelsin
    Celil abi son soru ... ve en önemlisi..motorda kaçak olduğunu nasıl anlarım? yani elektriksel olarak aküyü nasıl durdur yere bitirir..kontak kapalı,anahtar üstünde değil ve lambalar 0 durumda iken!!!

CELİL ÜSTÜN
    HÜR GENERAL
     YAMAHA XVS950A
    Beğenmiş
    53,902
    Beğenilmiş
    7,144
    Celil abi son soru ... ve en önemlisi..motorda kaçak olduğunu nasıl anlarım? yani elektriksel olarak aküyü nasıl durdur yere bitirir..kontak kapalı,anahtar üstünde değil ve lambalar 0 durumda iken!!!
    yapılabilecek tek şey var aküyü doldurduktan sonra motoru akşam park edince akü kablolarını sökücen 1-2 gün sonra kabloları bağlayıp motoru çalıştırmak için marşa basarken akünün voltajı kuvvetlimi diye dikkat et akü zayıf döndürüyorsa akü gidik demek çözüm yeni akü Aküde sorun yoksa kuvvetli basıyorsa o zaman elektirik tesisatında bir kaçak vardır onu bulmak zordur bulmak için öncelikle bakılması gereken yerler motora ektra bağlanmış şeyler varsa onlar yoksa tesisatta ellenmiş oynanmış yerlere bakmak lazım ama bulmak zor kolay gelsin

Sayfa 2 Toplam 2 Sayfadan BirinciBirinci 12

Konu Bilgileri

Bu Konuya Gözatan Kullanıcılar

Şu anda 1 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 1 misafir)