Motorun kendini çözdürmeye niyeti olmayınca malum uğraştırıyorÇok özen göstermeyince sorun çıkarmıyor makina. Bugün iş çıkışı son otobüsü kaçırdığım için motorla döndüm. Aslanım benim tır tır tır sesiyle acımadı yollara, suda gider gibi kayıp gitti
![]()
| Raptor Riders'a Henüz Üye Değil misiniz? Lütfen Kayıt Olun! |
Çelik - Martian 150
Konya
0 Rh (+)Motorun kendini çözdürmeye niyeti olmayınca malum uğraştırıyorÇok özen göstermeyince sorun çıkarmıyor makina. Bugün iş çıkışı son otobüsü kaçırdığım için motorla döndüm. Aslanım benim tır tır tır sesiyle acımadı yollara, suda gider gibi kayıp gitti
![]()
Çelik - Martian 150
Konya
0 Rh (+)Birde bildiğim kadarıyla konjektör zaten regülatör demek. Eğer öyleyse zaten konjektör değişti. Şu an statör değişecek gibi duruyor.
Çelik - Martian 150
Konya
0 Rh (+)Statörü zamanında mecburi olarak götürdüğüm bi motorcu değiştirdi ve yanlış değiştirdi. Dolayısıyla şu an elektrik problemi yaşıyoruz.
Ayrıca biraz önce eve geldim. Motora en son 2 gün önce sabah dokunduğumda sağ elcik donduğu için dönmüyordu yani çalışmamıştı. Az önce çalıştırdım o keskin soğukta bile tek seferde çalıştı ve bastığım anda ısınmaya hiç gerek kalmadan rahatlıkla stabil şekilde rolantide çalıştı. Şok üstüne şok :D sanırım artık elektrik dışında sorun kalmadı![]()
Çelik Martian 150-6
Konya
0 Rh (+)Merhabaforuma bu konuyu görünce dayanamadım üye oldum.. Martianı yaptırmana sevindim =).. bende de aynı model var ve çok memnumun. bazı talihsizlikler yaşamışsın fakat bunlar motorun suçu değil senden önceki kullanan kişinin suçu biraz.. Allah a şükür martian ımı aldım alalı sadece iki kez yolda kaldım ikiside benzin bitmesi yüzünden =).. Hem bir martian kullanıcısı olarak hemde motor bölümü mezunu olarak biraz aydınlatmak istiyorum izninle..
öncelikle şunu söylemeliyim bende motoru ilk aldığım zaman çok yakıyor diye kafayı yiyecektim ( bu kadar kafama takmamın sebebi motor bölümünden mezun olup neden çok yaktığını bulamamak) fakat sonra öğrendim ki martian lar km değil kara mili gösteriyormuş =).. yani 20 kuruş değil 12.5 kuruş yakıyormuş meğer =)..
ikincisi gücü az gibi hisetmenin sebebi ve 25 kuruş yakmasının sebebi subab ayarının bozuk olması.. stator elektiriği üreten parçadır, regülatör(konjektör) de üretilmiş elektiriği düzenler eğer regülatör bozlursa akü, ampüller, ateşleme bobini, depo seviye sensörü, otomatik jikle... ve daha aklına elektirikle çalışan ne varsa hepsine fazla voltaj gider ve ilk bozacağı şey aküdür..
arka frenin zayıflamasının sebebi kampanalı olması.. kampanalı sistemde diskli sisteme göre daha yumuşak bir balata vardır bu yüzden disk e göre daha çabuk bitmesi normal.. ön fren çok iyi tutar sende yapıldıktan sonra farkedersin inanılmaz fren mesafesi kısalır..
grenaj meselesi çin motorlarında biraz sıkıntılı geçer çünkü montajı iyi yapamıyorlar (her motorumu söktüğümde daha iyi anlıyorum çinlilerin işçiliğini)ve de martianlarda kaporta sistemini sabitlemede kullanılan vidaların arkasındaki sekmanları sanırım aliminyumdan yapmışlar benim motorumda da zırıltılar oluyor sallantılar filan oluyordu motor parçası satan dükkana gittim ve çelik sekmanlı vida aldım motorun eksik vidalarını tamamladım artık hiç ses çokmıyor =).. bu sekmanlar vidayı sıkarken birden yamulup vidayı salmıyor..
ön kaporta plastik parçalaını biraz araştırmıştım (eğer birşey olursa bulabilirmiyim kaça bulurum diye) farın ortasından ikiye ayrılıyor plastik sistem, deponun olduğu yere kadar tek bir parça halinde iniyor sol ve sağ olarak ve bulunabiliyor 60 lira gibi bir fiyatı var tek tarafının.. aynalar ise kollarıyla beraber 60 lira yine.. camını bilmiyorum..
Bunlar haricinde sormak istediğin birşey olursa seve seve cevaplayabilirim.. ve unutma elindeki martian nadir bir parçadır..![]()

YAMAHA XVS950A
İstanbul - Büyükçekmece (Avrupa Yakası)
0 Rh (+)merhaba tuna aramıza hoş geldin
bilgilendirme için teşekkürler
Çelik Martian 150-6
Konya
0 Rh (+)Hoşbulduk.. rica ederim.. :|
Çelik - Martian 150
Konya
0 Rh (+)Öncelikle hoşgeldin ve teşekkür ederim.
Motorumu almadan önce internetten çok araştırdım gerçekten diğer çinlilere göre ciddi anlamda bi kalite farkı varmış onu öğrendim. Almadan önce motorcuya gösterdim sorunu yok dedi tamamdir dedik anlaştık. Daha sonradan böyle olaylar çıktı başıma. Ayrıca yakıt inanılmaz derecede düştü. Bizim evden kampuse gitmek tam 19 km. 5 liralık benzinle gidiyorum geliyorum üzerine birazda geziyorum. Commuterlar kadar az yakıyor inanılmaz şaşırdım.
Geçen bi program vardı kafeye gelmek üzereyken benzin bitti. Bıraktım program çıkışında alırım benzin dedim gittim. Programdan geceye doğru çıktım benzin aldım çalışmadı biraz daha aldım yine çalışmadı. İttire ittire ciddi bi mesafeyi ittirerek geri götürdüm. Ertesi gün sabah motoru bıraktığım yere geri gittim oradan birinin arabasından aktarma yaptık çalıştırdık. Sorun yoktu zaten bakımlarıda yapıldığı için çok güzel çalışıyordu sadece grenajlar yapılmamıştı daha.
Neyse dedik devam ettik akşam yine aynı yerde program vardı gittik programdan bi saat önce orada bi arkadaşa uğradım arkadaştan çıktım kafeye gitmek için motoru çalıştırdım baktım sorunlu. Gaz veriyorum tam yemiyor falan. Bi süre sonra hiç çekmemeye başladı. Şöyle söyleyim 5 km\s hıza çıkıyor gazı kesiyor. Belli bi gazın üstünde gidersek gazı kesiyor. Düşük gaz veriyorum o zamanda gitmiyor. 5i geçmiyor zaten bi süre sonra o şekildede gitmiyor sadece ses geliyor. Motor stop ediyor gazı kesersem.
Sizce bu nedir?
Bunuda yaşadımya artık motordan hiç bi beklentim kalmadı. Hani motorun düzeleceğini bilmesem amenna ne gerekiyorsa yaparım ama buna nereyi yaptırsam yine aynısı oluyor.
Bu arada çin malı motorlara şu yaşadıklarımdan dolayı öngörülü yaklaşıyorum ama bunu maruz görün. Gerçekten kafayı yeme durumuna geldim neredeyse. Bu son yaşadığım şeyden sonra Regal Raptor'dan da vazgeçmek durumunda kaldım. Artık korkuyorum. 250 CC'lik Yamaha Virago almayı düşünüyorum. En azından iyi kötü kendini ispatlamış götürdüğünde anlayan birisi muhakkak olacaktır. Tabi bunların içinde eski kullanıcı olayıda var. Adam 4 yıl boyunca hiç bakım yapmamış. Çokta bişey beklememek lazım tabi.
Yalnız motor bana ayıp ettiBen onu satmaktanda vazgeçmiştim yazın benimle beraber arkadaşlarımıda yanımda taşıyacaktım motorcuğumla.

YAMAHA XVS950A
İstanbul - Büyükçekmece (Avrupa Yakası)
0 Rh (+)Valla oguz senin motora denilecek şeyde kalmadı elinden geleni fazlasıyla yaptın:(
son durum karbiratörden gibi görünüyor benzini bittiğinde deponun dibine biriken tortularıda çekmiştir karbiratörün memelerini tıkamış benzin geçemiyor olabilir![]()
Şu anda 1 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 1 misafir)