donald duk ta amma acemiyimiş be komtanım...ehehehhee... sen nasıl rahat ediyosan öyle kullanmalısın zaten....ben her türlü kullanıyom valla....bi tek geri geri süremiyom ... vijdansıslar geri vites koymamışlar.... :lol: :lol: :lol:
| Raptor Riders'a Henüz Üye Değil misiniz? Lütfen Kayıt Olun! |
caponord
Samsun
B Rh (+)donald duk ta amma acemiyimiş be komtanım...ehehehhee... sen nasıl rahat ediyosan öyle kullanmalısın zaten....ben her türlü kullanıyom valla....bi tek geri geri süremiyom ... vijdansıslar geri vites koymamışlar.... :lol: :lol: :lol:
İstanbuldimi yavv şööle geri vites olsaydı 5 vites falan. ara gazı verip 80 le falan geri giderdik :P :P :lol: :Dokan Nickli Üyeden Alıntı
yolculuğun bitişinde nerde gözü açardık bilmem artık![]()
caponord
Samsun
B Rh (+)eheheheh.. aynen.. tahtalı köy olabilirdi...![]()
OKAN VERİM -1973 -SAMSUN
APRİLİA CAPONORD ETV 1000
APRİLİA PEGASO 650 ie
SUZUKİ AN 125
fdgdfg dsfgdfg
İstanbul
A Rh (+)debriyajı tam sıkılı tutup beklersen bişey olmas ama kavrama noktasında sıkılı tutup beklersen çabuk yersin ışıklarda beklerken tam sıkıp 1 saat bekle istersen bişey olmas parmakların acır biraz sadece
caponord
Samsun
B Rh (+)yannış bilgiiiiiiii..... melihim toramanım... ööllede yersin debriyajı....arabalardada aynı siştem... ayağın debriyajda olunca yersin ....aynısı motosiklettde geçerlidir...sıkarsan debriyajı soora o da senin canını sıkar... :lol:thoraman Nickli Üyeden Alıntı
![]()
Regal Raptor DD250E
Ankara
A Rh (+)Araba kullanırken ışıklarda bekliyorsun vitesi bir e takıp debriyajda mı bekliyorsun yoksa boşta mı. Motorda da ben alıyorum boşa bekliyorum. Işık yanınca takıyorum vitese kalkıp gidiyorum. Arkadaşım senin debriyaj ayarın yukarıda dır ve tam kavrama yapmadığından sürekli sürtüntü halinde kaldığı için balata bitiyordur. Yani araba ile aynı anda hem gaza basmış gidiyorsun bir yandan da frene hafifden sürekli basıyorsun. Akşama ön fren balataların anında biter. Bence senin debriyajın arızası da ayarsızlık veya hareket halinde iken tetikte olayım diye elin devamlı debriyaj kolunda oluyor, kolu da farkında olmadan hafifden çekiyorsan.
BMW GS 1200 ADV
İstanbul
A Rh (+)Aksu ağabey, Donald Duck'ın Motosiklet Teorisi kitabında üstad der ki kırmızı ışıkta beklerken motor boşta değil viteste olmalı. Dediğin gibi yarım debriyajda değil tabii ki debriyaj tam basılı olarak, sağ ayak da frende. Motor viteste olmalı ki olası bir acil durumda (arkadan hızını alamamış birinin üzerimize doğru gelmesi vsvs) aniden hareket edebilelim...
Ben öyle yapıyorum...
yol yapalım yol
Suzuki GSF600 BanditS
İstanbul
B Rh (+)olm ister viteste ol ister olma... arkadan manyağın biri geliyosa illaki bitmişsindir... takdiri ilahi diye bişi var ne diim... diğer durumda eğer boştaysanda vitesteysende sürekli aynana bakıyo olman lasım... her zaman tetikte ve hazır... bu durumda da illaki 40'ın da ilk kalp krizini yaşarsın bunca stressten... allam her yerlerde manyah var mantığı adamı bitirir... sürekli debriyajda beklersen de ustalar ve yedek parça bitirir.. ne diim her ucu-af buyrun- boklu değnek... :mrgreen:
SSUUUUuuu...!
Regal Raptor DD250E
Ankara
A Rh (+)Işıklarda bekliyorsun önün sağın solun arkan araç dolu yine mi bekliyeceksin viteste. Trafik açıldığını görürsün kalkış sırası sana gelene kadar da elli kere vitese takarsın. Arkadan kaza olurda zicirleme sana gelirse o zaman da kendini motor dan yandaki aracın üstüne atmandan başka çaren yok. Viteste bekleyipde uçacak halin mi var. Motosiklet teorisini yazan arkadaş sadece motosikletin gelipde ışıkta ilk sırada takıldığını varsayarak bu kelimeleri kullanmış. Az buçuk bizimde kendi geliştirdiğimiz teorilerimiz var yani. Önemli olan neyi nerde nasıl uygulaman. Yoksa yol kapanmış trafiğe 1 saat bekleyeceksin, herhalde viteste çalışır vaziyatte sap gibi bekle demiyor Donald Duck kardeşimiz.
caponord
Samsun
B Rh (+)Aksu Nickli Üyeden Alıntı
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Aksu baba bu donald duck beni tanısa varya teorileri yeniden düzenlerdi...
Şu anda 1 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 1 misafir)