Kullanıcı Adı: Şifre: - Şifrenizi mi Unuttunuz?
Raptor Riders'a Henüz Üye Değil misiniz? Lütfen Kayıt Olun!
Sayfa 1 Toplam 2 Sayfadan 12 SonuncuSonuncu
Toplam 13 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 10 arasi kadar sonuc gösteriliyor

Zekeriya beyaz
    öğrenci
     pejo 103
     ankara
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    0

Regal Raptor Hakkında

Arkadaşlar Merhaba,

Bu RR hakkında biraz bilgi sahibi olmak için interneti kurcaladığımda çok farklı bilgiler çıkıyor karşıma. Galiba bu motorları Türkiye'ye Emre motor getiriyor ama öyle bir sayfaları varki motorların üstüne paint ile yazılmış bilgiler :D
    Bu motorların her birinin teknik özelliklerini bulamadım. Bazı yerlerde 17 HP bazı yerlerde 19 diye geçiyor. 350 spyder için amerika menşeeili bir sitede 320 cc yazıyordu. Tüm bu bilgilerin doğru olanlarına nereden ulaşabilirim.

Ankara'da öğrenciyim, şimdiki motorumu hiç arıza yapmamasına rağmen servisleri yüzünden satacağım. İlgi 0 dan bile aşağıda, 10 liralık işe de 5 kat para istiyorlar. Kırk yılda garantilik bir işi oldu 10 gündür hala çözemedik. RR'un servisleri nasıldır. Disbirütor servislere herhangi bir yaptırım uyguluyor mu ? Yoksa diğer çin malı motorların servisi gibi bunlarda bakımlarda sadece yağ değiştirip 75 tl alanlardan mı ?

250 cc DAytona veya Spyder düşünüyorum. Bu iki motor arasındaki fark sadece görsellik midir ? Eğer öyle ise 1,70 boyunda 60 kg ağırlığında birisi olarak hangisini almalıyım ?

Büyük kısmını uzun yolda kullanacağım, otobanda 2-3 saat 130-140 gitmek bu motor için problem midir ? Şimdiki 125 cc motorumla 3 saat 100-110 gidebiliyorum hiç durmadan.

Son olarak 2. el sitelerinde bu motorlardan yok, nerelerden 2. el bulabılırım.

Biliyorum bu sorular deflaarca soruldu, her birisine ayrı ayrı sabrederek cevaplar verdiniz. Şimdi keratanın birisi yine aynı soruları soruyor. Aynı sabrı bu kerata için de gösterin lütfen. Çünkü geriye doğru 15-20 sayfa taradım bulamadım soruların cevaplarını.

Edit: (O görüntüleyen 5 kişi niye cevap vermiyor arkadaş ? :D)
    Konu ExpForCuTT tarafından (07.December.2013 Saat 18:17 ) değiştirilmiştir.

CELİL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

CELİL ÜSTÜN
    HÜR GENERAL
     YAMAHA XVS950A
     İstanbul - Büyükçekmece (Avrupa Yakası)
    Beğenmiş
    53,604
    Beğenilmiş
    7,103
    Merhaba Zekeriya regal raptor u türkiyeye emre motor getiriyor onun sayfasındaki bilğileri esas alıyoruz Daytona ve spyder'in yürürü motoru aynıdır 250 cc olanlar 22 bg. 350 cc olanlar 26 bg dir su ve fan soğutmalı olduğundan uzun yol ve şehir içi trafikte şişme yapmaz stopsuz saatlerce gidebilirsin servis parça garanti konusunda tüm markalarda olduğu gibi zaman zaman sorun yaşanıyor ama çözümsüz bir sorunumuz olmuyor senin 75 tl yağ parası fazla dediğin durum bizim makina 2 litreye yakın yağ alıyor 30x2 = 60 tl yağ tutar en düşük 20 tl işçilik alınır 80 tl hiçbir extra işlem yapmadan tutar zaten bunun yanına hava filitresi buji genel kontrol girince fiyat dahada yükselir bu standart bir durumdur
    senin kilo ve boyuna göre iki makinada uyar bir bayiye gider iki modelinde üzerine oturursun hangi modeli beğeniyorsan hangisinde rahat ediyorsan ona yönelirsin
    ikinciel makina burada satan arkadaşlar oluyor ama en çok sahibinden com da var

Zekeriya beyaz
    öğrenci
     pejo 103
     ankara
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    0
    Alıntı CELİL Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Merhaba Zekeriya regal raptor u türkiyeye emre motor getiriyor onun sayfasındaki bilğileri esas alıyoruz Daytona ve spyder'in yürürü motoru aynıdır 250 cc olanlar 22 bg. 350 cc olanlar 26 bg dir su ve fan soğutmalı olduğundan uzun yol ve şehir içi trafikte şişme yapmaz stopsuz saatlerce gidebilirsin servis parça garanti konusunda tüm markalarda olduğu gibi zaman zaman sorun yaşanıyor ama çözümsüz bir sorunumuz olmuyor senin 75 tl yağ parası fazla dediğin durum bizim makina 2 litreye yakın yağ alıyor 30x2 = 60 tl yağ tutar en düşük 20 tl işçilik alınır 80 tl hiçbir extra işlem yapmadan tutar zaten bunun yanına hava filitresi buji genel kontrol girince fiyat dahada yükselir bu standart bir durumdur
    senin kilo ve boyuna göre iki makinada uyar bir bayiye gider iki modelinde üzerine oturursun hangi modeli beğeniyorsan hangisinde rahat ediyorsan ona yönelirsin
    ikinciel makina burada satan arkadaşlar oluyor ama en çok sahibinden com da var
    Cevabınız için teşekkür ederim Celil Bey,
    Motorların 22 beygir olması iyi oldu. Ben 17 sanıyordum. Diğer çinli 250'likler gibi 130 u anca görür o zaman diyordum. Uzun yolda sollama yaparken bazen ani olarak 140-150 görebilmek gerekir. Anlaşılan siz bu forumun emektarısınız. 2. el motor bakarken nelere dikkat etmek gerekir. Servisine götürsek expertiz raporu gbi birşeyler çıkarıp veriyorlar mı acaba ?

CELİL ÜSTÜN
    HÜR GENERAL
     YAMAHA XVS950A
    Beğenmiş
    53,604
    Beğenilmiş
    7,103
    Alıntı ExpForCuTT Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Cevabınız için teşekkür ederim Celil Bey,
    Motorların 22 beygir olması iyi oldu. Ben 17 sanıyordum. Diğer çinli 250'likler gibi 130 u anca görür o zaman diyordum. Uzun yolda sollama yaparken bazen ani olarak 140-150 görebilmek gerekir. Anlaşılan siz bu forumun emektarısınız. 2. el motor bakarken nelere dikkat etmek gerekir. Servisine götürsek expertiz raporu gbi birşeyler çıkarıp veriyorlar mı acaba ?
    250 cc ler max.120 -130km 350 cc ler 140 km görür 350cc nin torku daha iyidir yokuşta ve uzun yolda daha tatminkardır
    ikinciel makinada kişisel olarak görünüşünün bakımlı olması boyanmamış orjinal olması motorun sağından solundan yağ kaçakları olmaması ilk etapta servise götürüp göstermeye değer gerisinde servis ustası motoru şanzumanı yürürünü kontrol eder durumu sana söyler ok verirse alırsın araçlardaki gibi expertiz raporu olayı yoktur

Zekeriya beyaz
    öğrenci
     pejo 103
     ankara
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    0
    :'( 120 km hızı benim 125 cc motorumda görebiliyor. Almışken biraz daha gideri olsun istemiştim. Birde RR hakkında biraz araştırma yapayım dedim. Hayal kırıklığına uğradım.
    Şöyle ki, bu tasarımlar Johny pag isimli bir arkadaşa ait. KAnada'da Johny Pag Motors isimli bir firması var. Bu adamın tasarladığı ve ürettiği motorlar ile bizdeki RR'ların alakası yok. Çin menşeili bir firma bu adamın tasarımlarını taklit ederek bu motorları üretiyor. Kanada'da satılan gerçek motorların ismi Ventura ve Malibu. 320 cc ve 125 cc motorlara sahipler. Beygir değerleri bizdekinden farklı. Ayrıca Falcon isimli SS tarzı motoru yine çinde kopyalamışlar Türkiyede Yuki Spitzer ve Bumoto Calibre adı altında satılan motorlar da aslında bu arkadaşın tasarımlarıymış. Ama aynı şekilde çinde kopyalanmış Yuki marka olanı 17 beygir iken Bumoto olanı 26 beygir. Her iki motoru da daha önceden araştırmışlığım vardır. Türkiye disbürütörü sorunlu dahası motor blokları 10.000 km yi görmeden üst kapak yakan veya darmadağın olan motorlardan. Bir diğeri ise Mondial'in destro ismi ile sattığı 250'lik motor da bu arkadaşa aitmiş.
    Benim buradan korkulu gözlerle çıkardığım sonuç ise, bu adam akıllı uslu motorlar üretiyor ama çinliler aynı tasarımı daha düşük parça kalitesi ile ve berbat denecek derecede motorlar ile bize satıyorlar. 250 cc 5. viteste 8. bin devirde 110 yapmıyor zira bu çinli arkadaşlar. ( Destro ve Spitzeri kullandım daha önce. ) TAsarım olarak harikalar ama motor kısımları berbat. Aynı şeyin RR'da da olduğunu düşünüyorum. Tasarım kopyalanmış üzerlerindeki motorlarda 17-19 beygirlik standartları yakalayamamış çin motorları oluyor demek ki. Zira kore ve japon 250'likleri 25 beygirin üstünde.
    Amacım RR'ı kötülemek değil, 2 günlük araştırmamı paylaşmak ve sizlerden bilgi alabilmektir.

CELİL ÜSTÜN
    HÜR GENERAL
     YAMAHA XVS950A
    Beğenmiş
    53,604
    Beğenilmiş
    7,103
    Zekeriya sağlam araştırma yapıyorsun ama farklı bakış açıyla bakıyorsun
    spyder amerikalı ödüllü kasa dizaynırı johnny pag tarafından tasarlanıyor ve kasa olarak satılıyor johnny pag motor üreticisi değil regal raptor bu kasayı satın alarak üreten kopya değil orjinal bir markadır ve marka ülkeye göre farklı isimlerle aynı fabrikada kendi ürettiği motorlar konularak satılıyor regal raptor dışında hiçbir çin markası kendi üretmez toplama makinalar yapar satarlar ve RR çin makinalar içinde en dayanıklı binilebilecek tek markadır 6-7 yıldır regal raptor'un pekçok kasasını modelini kullandım ve her yolda uzun,kısa kullandım hatta geçen sene 250 cc spyder ile 2500 km ege akdeniz turu yaptım tek bir bakım arıza yapmadan geldim
    neden sürati az ? makina zaten 180- 190 kilo geliyor birde yolcu agırlığını koyunca 250 cc için normal bir hız artı chopper makinalar hız makinası değildir max. süratleri çok yüksek olmaz
    Regal raptor çin fab. linki
    http://regal-raptor.com/en/

Regal raptor bilği link
    http://www.motorland.com.tr/regalraptor.htm

Johnny Pag link (prototipler hariç standart modellerin motoruna bakarsan bizimkilerle aynı olduğunu göreceksin)
    http://www.johnnypagbrasil.com/

Zekeriya beyaz
    öğrenci
     pejo 103
     ankara
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    0
    Celil Bey,

Tasarımda sıkıntı yok, kasa olarak satıldığını bilmiyordum. En iyi ihtimalle RR bu kasanın telif hakkını almış olabilir. Ama üretim yine firmanın çindeki kendi fabrikasında yapılıyor. Şayet çinli üreticinin sayfasında yazan bilgiler doğru ise motor aksamlarını bile kendi fabrikalarında ürettiklerini söylemişler. O zaman coni amcanın sattığı motorlardan farklı motor aksamları takılı bu motorlarda. Çünkü coni amca nın motorlar Fransa ve belçikada üretilmiş. sıkıştırma oranı yüksek ve daha verimli motorlar kullanmışlar. Görünüşe göre çin menşeili birçok firmadan daha kurumsal bir fabrikası var RR'ın. İnşallah bunu Türkiye'ye getiren firma tası tarağı toplayıp gitmez. Çünkü emre motorun internet sitesi insana lise öğrencisinin dönem ödevi oalrak tasarladığı bir projeymiş hissini veriyor. Resmen paint ile oynanmış resimler. :D
    Beni asıl korkutan adamın ilk defa geçtiğimiz yaz fuarda görücüye çıkardığı bir motorun yaklaşık 2 yıldır ülkemizde satılıyor oluşuydu. Bir röpörtajında imitasyon motorlar hakkında benden önce piyasaya sürmeleri normal çünkü babam 1984 te çizmişti bunları. Markalaştırmak bana kaldı demiş.

Falcon (Coni amca ) : https://fbcdn-sphotos-g-a.akamaihd.n...77027662_o.jpg
    Jiajue (Çin ): [http://www.jiajue.com/proInfo.aspx?id=294
    Bumoto : http://www.bu-moto.com/modelDetay.aspx?id=75

Fx-3 (Coni amca ) : http://www.johnnypag.ca/motorcycles/fx3/index.asp
    Mondial Destro : http://www.mondialmotor.com.tr/?p=model&i=1271

yukarıda linlerini verdiğiğim imitasyon motorların hepsini araştırdım ve hepsini son anda almaktan vazgeçtim. Yeni kurbanım RR :D Mondial destro 6500 tl olmasına rağmen 3500 liraya toplarsınız piyasadan çünkü kullancııları hiç memnun değil. 17 beygirlik motorları var. Diğer bumoto ise yedek parçası olmayan, parça ihtiyacından dolayı müşterileri tüketici mahkemelerine başvurunca şimdilik ithalatı durdurulmuş fabrikada bekleyen sıfır motorların yedek parça oalrak kullanıldığı bir marka. 27 beygirlik motoru 10.000 km gelene kadar 2 kere fabrikalık oluyor. Kaç tane kullanıcı ile görüştüysem hemen hemen hepsinin motoru tamamen fabrikadan değiştirilmiş durumda. satılık 5000 tl ye leblebi gibi 2. ellerini toplayabilirsiniz o motorun da.
    Ben öğrenciyim. Motor alabilmek için devletten kredi alıyorum. Ailemden gelen parayla yaşayıp, devletten aldığım kredi ile para biriktirip daha önce motor aldım, şimdi de aynı parayla 250 lik bir cengaver arıyorum. Elimde kalmaması için çabalarım devam ediyor.
    If you want to be happy for a single day 'Drink'
    If you want to be happy for a year 'Marry'
    If you want to be happy through a life 'Ride'.

CELİL ÜSTÜN
    HÜR GENERAL
     YAMAHA XVS950A
    Beğenmiş
    53,604
    Beğenilmiş
    7,103
    Spyder türkiyede 2010 yılında satılmaya başladı üzerinde eski küçük kasaların blansörsüz az titreşimli motorları vardı 2011 yılında motorları revize edildi ve blansörlü titreşimsiz daha dayanıklı motorlar takıldı ve bu yeni motorlar 2011 ve sonrası çıkan tüm modellere takıldı
    daytona'da 2011 yılında 350 cc blansörlü olarak türkiyeye geldi 2012 de 250 cc ler geldi
    Regal Raptor türkiyeye 2005 yılında girdi distribütör emre ltd makinaları 2006 dan beri getiriyor ve arkasında duruyor bazı servislerin bireysel sorunlarını saymazsak servis ve parça sorunu yaşamadık
    türkiyede tek kendine özel forumu olan (tamamen kullanıcılarının oluşturduğu bağımsız bir forum) ikinci el piyasası oturmuş tek çin markasıdır
    Bu bütçelere daha iyisi yok bütçe sıkıntısı olmasa kimse çin makinalara binmez japon alır bu paraya bu makina

mrtckrt - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

murat cankurt
    subay
     250 E 10
     Ankara ŞEREFLİKOÇHİSAR
    Beğenmiş
    1
    Beğenilmiş
    2
    vallahi çok güzel paylaşım olmuş derin bilgi var emeğinize sağlık
    bu sayede motorumuzun kökenini öğrendik
    ama size bişey söylemek istiyorum
    evet dünyanın en güçlü, en kaliteli motoru değil
    evet ÇİNLİ bir motor
    evet servis bazen sorun çıkarıyor
    ama 4000-7000 tl arasında ne almayı düşünüyoruz ki kaldı ki en baba motorlar bile sorun çıkarabilir. geçtiğimiz yıl bir gezide sıfır km. 600 lük bir honda nın blok patlattığına şahit olmuştum üstelik hızımız da ya 70 di ya 90 ve servise gidince garantiye sokmadılar kullanıcı hatası dediler
    sonuç olarak en iyi ÇİNLİ makina bu
    her ÇİNLİ gibi biraz ÇİNLİ
    aşık veysel bile demiş "güzelliğin 10 para etmez bendeki aşk olmasa"
    motora oturursun, gidonu tutarsın ve dersin ;"ben du motoru istiyorum"
    o dakikadan sonra servis, yedek parça, makinanın hangi fabrikada üretildiği senin için hiçbir anlam ifade etmez çünkü sen artık aşık olmuşsundur. o aşk ile 3 tekerli bisiklet bile sana HD gelir.
    eğer sen hala şu fabrikada üretilmiş, bu vardiyada üretilmiş diyip matematik problemi çözer gibi motor seçiyorsan sen henüz AŞIK olmamışsın demektir.
    ve aşık olmadan HD bile alsan o sana batar sağı batar solu batar gözünde iki paralık olur......
    genç kardeşim önce aşık ol sonra motoru al ve sakın ama sakın aşık olmadığın motoru alma
    mantık evliliği yapma...
    iyi günler

sercan.m - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

sercan
    İşsiz
     DD250E-6C "FAK85"2014
     Ankara
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    0
    Alıntı mrtckrt Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    ama 4000-7000 tl arasında ne almayı düşünüyoruz ki kaldı ki en baba motorlar bile sorun çıkarabilir. geçtiğimiz yıl bir gezide sıfır km. 600 lük bir honda nın blok patlattığına şahit olmuştum üstelik hızımız da ya 70 di ya 90 ve servise gidince garantiye sokmadılar kullanıcı hatası dediler
    )
    Budur :evil:
    RR-ANKARA
    FAK85

Sayfa 1 Toplam 2 Sayfadan 12 SonuncuSonuncu

Konu Bilgileri

Bu Konuya Gözatan Kullanıcılar

Şu anda 1 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 1 misafir)