Ama hoş bir kavuşma olmadı.![]()
Öncelikle şunu belirteyim, daha önce araba kullanmadım. Debriyaj sisteminden çok anlamam. Hondanın güvenli sürüş 1 eğitimini tamamladım. Orda motorun dinamiklerini öğrendim. Ehliyet sınavına girdim. Sürüş sınavına girip ehliyetimi tahmini Ağustos başında alacağım (B var ama A2 yoktu)
Kadıköy Motosikletçimden aldım motoru. Düşüncem zor da olsa bahçelievlere getirmekti. Tüm korumalarımı aldım ve giydim. Motorun üstüne oturdum ve yola çıktım. Tahmini 500 m gittim. Özellikle motorun manevra kabiliyeti yok ve oturma düzeni Honda'da aldığım eğitimdeki CBF150 den farklı olduğu için baya bir bocaladım. Orada öğrendiğim şey, dengeyi sağlamak için motor deposuna ayaklar ile sarılmak idi. Bunda da istemsizce onu yaptım denge için. Ama yeltendiğim zaman sol ayak bileğim motora değdi ve yandı =D (Kapri giymiştim) Kenara çektim ve arkadaşı aradım.
O da düz motor kullandığından ötürü bocaladı ama söğütlü çeşme otoparkına bıraktı aracı. Ve bir türlü boş vitese geçemedik onu anlayamadık. Benim bildiğim 1 ve 2 arasında yumuşak bir itiş ile boş vitese geçiliyor. Ama geçemedik ne kadar denesek de. Bu konuda bilgisi olan var mı?
Bunun dışında bugün regal kullanıcısı bir arkadaşım ile gidip motoru bahçelievlere getireceğiz. Bakalım nasıl öğreneceğim bilmiyorum :( Minnacık sabiler takır takır motor kullanırken ben kullanamıyorum çok üzüldüm gerçekten.

DD250 E10
İstanbul
A Rh (+)