Kullanıcı Adı: Şifre: - Şifrenizi mi Unuttunuz?
Raptor Riders'a Henüz Üye Değil misiniz? Lütfen Kayıt Olun!

Sayfa 1 Toplam 2 Sayfadan 12 SonuncuSonuncu
Toplam 16 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 10 arasi kadar sonuc gösteriliyor

reshoden - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Caner Baş
    İnşaat Mh
     DD250 E10
     İstanbul
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    0

250 E10 Spyder ıma kavuştum

Ama hoş bir kavuşma olmadı.

Öncelikle şunu belirteyim, daha önce araba kullanmadım. Debriyaj sisteminden çok anlamam. Hondanın güvenli sürüş 1 eğitimini tamamladım. Orda motorun dinamiklerini öğrendim. Ehliyet sınavına girdim. Sürüş sınavına girip ehliyetimi tahmini Ağustos başında alacağım (B var ama A2 yoktu)

Kadıköy Motosikletçimden aldım motoru. Düşüncem zor da olsa bahçelievlere getirmekti. Tüm korumalarımı aldım ve giydim. Motorun üstüne oturdum ve yola çıktım. Tahmini 500 m gittim. Özellikle motorun manevra kabiliyeti yok ve oturma düzeni Honda'da aldığım eğitimdeki CBF150 den farklı olduğu için baya bir bocaladım. Orada öğrendiğim şey, dengeyi sağlamak için motor deposuna ayaklar ile sarılmak idi. Bunda da istemsizce onu yaptım denge için. Ama yeltendiğim zaman sol ayak bileğim motora değdi ve yandı =D (Kapri giymiştim) Kenara çektim ve arkadaşı aradım.

O da düz motor kullandığından ötürü bocaladı ama söğütlü çeşme otoparkına bıraktı aracı. Ve bir türlü boş vitese geçemedik onu anlayamadık. Benim bildiğim 1 ve 2 arasında yumuşak bir itiş ile boş vitese geçiliyor. Ama geçemedik ne kadar denesek de. Bu konuda bilgisi olan var mı?

Bunun dışında bugün regal kullanıcısı bir arkadaşım ile gidip motoru bahçelievlere getireceğiz. Bakalım nasıl öğreneceğim bilmiyorum :( Minnacık sabiler takır takır motor kullanırken ben kullanamıyorum çok üzüldüm gerçekten.

dokin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Doğukan K.
    öğrenci
     Honda Shadow
     istanbul
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    0
    Alıntı reshoden Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Ama hoş bir kavuşma olmadı.

Öncelikle şunu belirteyim, daha önce araba kullanmadım. Debriyaj sisteminden çok anlamam. Hondanın güvenli sürüş 1 eğitimini tamamladım. Orda motorun dinamiklerini öğrendim. Ehliyet sınavına girdim. Sürüş sınavına girip ehliyetimi tahmini Ağustos başında alacağım (B var ama A2 yoktu)

Kadıköy Motosikletçimden aldım motoru. Düşüncem zor da olsa bahçelievlere getirmekti. Tüm korumalarımı aldım ve giydim. Motorun üstüne oturdum ve yola çıktım. Tahmini 500 m gittim. Özellikle motorun manevra kabiliyeti yok ve oturma düzeni Honda'da aldığım eğitimdeki CBF150 den farklı olduğu için baya bir bocaladım. Orada öğrendiğim şey, dengeyi sağlamak için motor deposuna ayaklar ile sarılmak idi. Bunda da istemsizce onu yaptım denge için. Ama yeltendiğim zaman sol ayak bileğim motora değdi ve yandı =D (Kapri giymiştim) Kenara çektim ve arkadaşı aradım.

O da düz motor kullandığından ötürü bocaladı ama söğütlü çeşme otoparkına bıraktı aracı. Ve bir türlü boş vitese geçemedik onu anlayamadık. Benim bildiğim 1 ve 2 arasında yumuşak bir itiş ile boş vitese geçiliyor. Ama geçemedik ne kadar denesek de. Bu konuda bilgisi olan var mı?

Bunun dışında bugün regal kullanıcısı bir arkadaşım ile gidip motoru bahçelievlere getireceğiz. Bakalım nasıl öğreneceğim bilmiyorum :( Minnacık sabiler takır takır motor kullanırken ben kullanamıyorum çok üzüldüm gerçekten.
    reshoden, merhaba. anladığım kadarıyla hayal kırıklığına uğramışsın ve moralini bozmuşsun. rahat ol. bu kadar sıkıntıya gerek yok senin dediğin 1 ile 2 arasında boşa geçiyor olayı her vitesli makinalarda yok. mesela bende 150lik keway superlight vardı, senin dediğin gibi oluyordu ama bildiğim kadarıyla Regal motorlarda boş vites en altta. (yanlış bilmiyorsam) yani N 1 2 3 4 5 diye gidiyor. ama senin kullandığın ve benim kullandığım motorlarda 1 N 2 3 4 5 diye gidiyordu. gelelim manevra konusuna. daha dün kadıköydeki motosikletcim'deydim, ben de bir regal alıcam ve iki model arasında kaldım. birincisi 250e-9b olanı, diğeri de 250e-10 (sendeki) yani spyder olanı, onun direksiyonu biraz daha eğik açılı olduğu için dönüşlerin ilk zamanlar zor olacaktır. rahat dönemezsin, trafikte araçların arasına giremezsin v.s. ama 250e-9b modelinde direksiyon biraz daha dik olduğu için normal genişlikte bir sokakta direksiyonu tam kırarak dönebilirsin ama speyder modelinde bu zor. önce biraz ilerliceksin, sonra direksiyonu terse kırıp biraz geri geliceksin v.s. ama buna da zamanla alışırsın. anliyacağın sıkıntıya gerek yok. birkaç gün kendine spyder modeli tanımak ve alışmak için zaman tanı. daha önce 150 veya 250lik kullanmış bir RR kullanıcısından yardım al, sana birkaç kez göstersin.
    ayrıca motorun da hayırlı olsun. ben hala hangisini alacağım konusunda kararsız kaldım. spyder modeli çok daha güzel duruyor ama dediğim gibi kullanmayı öğrenmek ve alışmak biraz zaman alacağı için büyük ihtimalle 250-9b modelinde karar kılıcam. bakalım.

kazasız, belasız sürersin umarım. hayırlı olsun tekrar.

mslmchc - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Müslüm Cuhacı
    oparator
     spyder-250
     istanbul
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    0
    bende kadıkoydeki motorsijkkletciden aldım motorumu camlıcaya eve getirene kadar baya ugrastım alısmak cok zor oluyor dengesine ama sonradan alısyorsun .... 1 le 2 vites gecmem sorunu olabilir daha dogrusu sert olabilir bazen debryj a 2 kere basmak gerekiyor yeni motor oldugu icin alısma donemindeymis motor alısana kadar idare edeceksin... hayırlı olsun bu arada...

Emix - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Emil ISGENDERLI
    IT
     -
     Ankara
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    0
    Alıntı dokin Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    reshoden, merhaba. anladığım kadarıyla hayal kırıklığına uğramışsın ve moralini bozmuşsun. rahat ol. bu kadar sıkıntıya gerek yok senin dediğin 1 ile 2 arasında boşa geçiyor olayı her vitesli makinalarda yok. mesela bende 150lik keway superlight vardı, senin dediğin gibi oluyordu ama bildiğim kadarıyla Regal motorlarda boş vites en altta. (yanlış bilmiyorsam) yani N 1 2 3 4 5 diye gidiyor. ama senin kullandığın ve benim kullandığım motorlarda 1 N 2 3 4 5 diye gidiyordu. gelelim manevra konusuna. daha dün kadıköydeki motosikletcim'deydim, ben de bir regal alıcam ve iki model arasında kaldım. birincisi 250e-9b olanı, diğeri de 250e-10 (sendeki) yani spyder olanı, onun direksiyonu biraz daha eğik açılı olduğu için dönüşlerin ilk zamanlar zor olacaktır. rahat dönemezsin, trafikte araçların arasına giremezsin v.s. ama 250e-9b modelinde direksiyon biraz daha dik olduğu için normal genişlikte bir sokakta direksiyonu tam kırarak dönebilirsin ama speyder modelinde bu zor. önce biraz ilerliceksin, sonra direksiyonu terse kırıp biraz geri geliceksin v.s. ama buna da zamanla alışırsın. anliyacağın sıkıntıya gerek yok. birkaç gün kendine spyder modeli tanımak ve alışmak için zaman tanı. daha önce 150 veya 250lik kullanmış bir RR kullanıcısından yardım al, sana birkaç kez göstersin.
    ayrıca motorun da hayırlı olsun. ben hala hangisini alacağım konusunda kararsız kaldım. spyder modeli çok daha güzel duruyor ama dediğim gibi kullanmayı öğrenmek ve alışmak biraz zaman alacağı için büyük ihtimalle 250-9b modelinde karar kılıcam. bakalım.

kazasız, belasız sürersin umarım. hayırlı olsun tekrar.

raptor'ların vites sistemi dairesel değildir

1 aşağı 4 yukarı

durduğunuz yerde boş'a geçirmek biraz deneyim ister motoru az ileri ittirin azıcık ama o sıra ittirirken yukarıya doğru ittirin vites kolunu hareket halinde hızınızı düşürün (durmaya yakın iken misal kırmızı ışık ) 2'deyken hafifçe dokundurun büyük ihtimal 1'e geçicektir kaldırın yukarıya geçer o boş'a

veya kırmızıda vitesde beklerken debriyaj manetini yarım salın motorunuzu ilerletecek cinsten salın çıt der o sıra vites kutusu o sesi duyduktan sonra boşa alın rahatlıkla geçer veya motoru stop ettirin boşa alın çalıştırın

hayırlı olsun kazasız belasız kullanının.
    Ben sadece bir motorsiklet sürücüsüydüm, arkadasları ve ailesi olan biri. Fakat sen beni görmedin.

Bizden hoşlanmasanız bile kullandığımız aracı seçme hakkımıza saygı duyun ve yolunuzda olmadığımıza emin olmak için fazladan birkaç saniye ayırın.

Müslüm Cuhacı
    oparator
     spyder-250
     istanbul
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    0
    ve bu uzun masa motorlar kısa masa lardan daha zor dengesi... benim arkadsımda 250 lik truva var benim spyderdan ona gecicince bisiklet gibi geliyor bana kısa masa oldugu icin biraz zmn ver kendine biraz alıstırma yap bos yolda hemen kavrarsın cok kolay ve zevkli motor bunlar benim gibi acemi birinin gorusleri ustalarımız daha ayrıntılı bilgi verecektir tabi

Rona - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Atilla Türkulusu
    memur
     DD350E-6C DAYTONA
     İstanbul - Avcılar (Avrupa Yakası)
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    4
    reshoden arkadaşım hayırlı olsun öncelikle ilk başta başına gelenler her yeni kullanıcının başına gelebilecek şeyler sıkıntını kısa zamanda atlatırsın
    vites geçmeme durumuna gelince motor sıfır olduğu için Çinde motorlar toplanırken tam toparlamıyorlar bazı kabataslak ayarlar yapılıyor o kadar hatta karbürator ayarı dahi ayarsız olabiliyor.Bu sorunu aşmanın yolu servistir debriyaj ayarına karbürator hava ayarlarına zincir ayarına baktır yağını kontrol ettir.Motorun ayarsız sadece üzülecek birşey yok.Bu denilenleri yaptırdığında motor sürdüğünü anlayacaksın.Bende motorumu aldığımda demir yığınından farksızdı ama şimdi pürüzsüz bir şekilde gidiyor çok zevkli bir gidişi var.

Kolay gelsin dikkatli sür
    Konu Rona tarafından (09.July.2011 Saat 17:30 ) değiştirilmiştir.

Caner Baş
    İnşaat Mh
     DD250 E10
     İstanbul
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    0
    Evet bugün motoru bir arkadaş yardımı ile kadıköyden bahçelievlere götürecektik. Ama benim leylağım sebebiyle iptal oldu. Montu ve diğer aksesuarları taşımamak adına 2 defa kadıköyde bir arkadaşıma bıraktım. Arkadaşım da tatile çıkmış bugün. Anahtar, ruhsat hepsi montta kaldı. Şansızlıklar üst üste geliyor.

Bu arada o ayarsızlık olayını emre motora mı götüreyim yoksa herhangi bir ustaya mı götürmem daha hayırlı olur? Emre motor bana "bu sıfır motor ayarı tamdır" diyip yollar mı?

Müslüm Cuhacı
    oparator
     spyder-250
     istanbul
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    0
    Yetkili servise goturursen daha iyi olur bence ama guvendigin usta varsa bilemem tabi.

Caner Baş
    İnşaat Mh
     DD250 E10
     İstanbul
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    0
    Benim tanıdığım usta yok, en fazla Ali Ustaya götürürüm o da ismi çok geçiyor diye. Benim takıldığım konu, zaten motoru 0 yetkili servisten aldım, daha yeni geldi motor bir hafta önce, bi git derler gibi geliyor bana

dokin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Doğukan K.
    öğrenci
     Honda Shadow
     istanbul
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    0
    Alıntı reshoden Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Benim tanıdığım usta yok, en fazla Ali Ustaya götürürüm o da ismi çok geçiyor diye. Benim takıldığım konu, zaten motoru 0 yetkili servisten aldım, daha yeni geldi motor bir hafta önce, bi git derler gibi geliyor bana
    fatih şehremeni'de Hüner Motor diye bir yer var, Regal'in servisi. Ali usta uzak, götüremem dersen buraya getir. Benim de evime yakın burası, motor aldığımda Ali ustadansa buraya getirip götürcem. sonuçta ikisi de Regal'in servisi, yapacakları iş aynıdır ;)

Sayfa 1 Toplam 2 Sayfadan 12 SonuncuSonuncu

Konu Bilgileri

Bu Konuya Gözatan Kullanıcılar

Şu anda 1 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 1 misafir)